Haberler

Evreni Var Eden Güç: Enerji

Dilan Ekinci Karabulut

Dilan Ekinci Karabulut

Spiritüel Danışman Eğitmen ve Yazar
21.08.2023 08:20

Etrafımızda görebildiğimiz veya göremediğimiz her şey enerjidir. Evreni var eden güçtür.

Fizik derslerinde öğretilen ısı, ses, ışık gibi kavramları hepimiz biliriz. Bunun yanında insanın hareket etmesini, nefes almasını, konuşmasını, tüm insan olma gereği yürüttüğü faaliyetler enerji ile var olur. Bunu anlıyor ve kabul ediyor olmak son derece önemlidir. Her ne zaman enerjinin tanımını tüm gündelik hayatımız içerisinde görür ve onun varlığını hisseder isek enerji çalışmalarımıza başlayabiliriz.

Canlı veya cansız tüm varlıkların kendine has enerjisi vardır. Elinizin altındaki size ait olan cüzdanınızın, kullandığınız bilgisayarın, salonunuzdaki koltukların vs. tamamının enerji alanında yaydığı bir frekansı mevcuttur. Bu nedenle ki bazı negatiflik durumlarında evinizde minimum 6 ay kullanmadığınız eşyaları atmanız gerektiği, enerji alanlarının sizde negatif bir blokaj oluşturabileceği yorumu yapılır.

Şimdi bir çocuğu düşünelim. Oyuncakları arasından bir iki tanesine karşı ilgisi oldukça fazladır. Diğer oyuncaklarının yüzüne bakmaz iken belli oyuncaklarını elinden düşürmez, onlarla uyur, kalkar. Bunun nedeni sizce nedir?

Veya yeni başladığınız bir iş ortamını ele alalım. 30 yıllık bir binada eskimiş bir masanız olduğunu ve gününüzün tamamını burada geçirdiğinizi düşünün. O masanın eskimişliği sizde de yorgunluk, bitkinlik hali yaratmaz mı?

Sık yaşadığımız gündelik bir hayattan örnek verelim. Yazlık kıyafetlerinizi mi daha çok seversiniz, kışlıkları mı? Yaz kıyafetleri alırken mi daha mutlusunuzdur, kışlık kıyafetler alırken mi? Peki neden?

Doğum gününüz var ve çok sevdiğiniz arkadaşınız size uzun süredir almayı hayal ettiğiniz gömleği aldı. Ne kadar mutlu olursunuz? Bu gömleği size çeken nedir? Neden onu uzun zamandır almayı istiyordunuz?

Bu ve bunun gibi örneklerle sıklıkla karşılaşırız, özellikle gündelik yaşamdan örnek vermek istememin sebebi, tüm düşüncelerinizin, fikirlerinizin, hareketlerinizin, duygularınızın sebebinin enerji alanınızla ilgili olduğunu göstermek istememdir. Burada x=y durumu mevcuttur. Enerjiniz hayatınızı yönlendirirken, hayatınızı yaşama şeklinizde enerjinizi yönlendirir.

Daha sağlıklı, dengeli, huzurlu bir yaşam şekliniz enerjinizi bu yönde etkiler. Pozitif enerjileri kendinize çekmenize olanak sağlar. Aynı zamanda pozitif düşünce ve yaşam prensibini benimsemiş olmanızda hayatınıza sağlık, denge ve huzur getirecektir.

Eğer siz enerji alanınızın farkında iseniz onu yönetirsiniz. Unutmayın sahip olduğunuz şeyi yönlendirebilirsiniz.

"Çevrendeki 5 insanın ortalamasısındır." Şeklinde bir laf vardır. Burada yatan spiritüel mesaj ayrıca önemlidir. Sevdiğiniz insanlar, eşiniz, anneniz, çocuğunuz sizin enerjinizi büyük ölçüde etkiler. Onlardan duyduğunuz iyimser görünen bazı mesajlar dahi sizde negatif bir zihin blokajı oluşturabilir. Örneğin, "Bunu yapamayacağını biliyordum." "Ben sana söylemiştim." "Bu iş galiba senlik değil, başka işlere yönelmelisin." "Bugün solgun görünüyorsun, iyi misin?"

Ne kadar tanıdık geliyor değil mi? O halde artık zamanı geldi. Evrenin denge kuralları ve pozitif yaşam prensibi ile hayatınızı siz yönetmeye başlayın!

title