Haberler

100 yıllık "Garip Dede" türbesi kaldırıldı, mezar boş çıktı

Güncelleme:

Çorum'da vatandaşların dilek dileyip dua ettiği yaklaşık 100 yıllık "Garip Dede" türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda, türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı.

Çorum'un Yavruturna Mahallesi'nde bulunan 100 yıllık "Garip Dede" türbesi, Gazi Caddesi'ni Kıbrıs Caddesi'ne bağlamak için yapılması planlanan yol nedeniyle kaldırıldı. Çorum Müftülüğü'nden alınan onayın ardından belediye ekiplerince kazı yapılarak türbe kaldırıldı. Kazıda, kalıntıya rastlanmayan türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı.

Çorum'da 100 yıllık 'Garip Dede' türbesi kaldırıldı, mezar boş çıktı

"HİÇBİR ŞEY ÇIKMADI"

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, "Gazi Caddesi'ni Kıbrıs Caddesi'ne bağlamak için yapılması planlanan yolda kalan türbe, engel teşkil etti. Bunun araştırması yapıldı. Müftülük kaldırılmasında engel olmadığını söyledi. İtinalı bir şekilde kazı yapıldı. Belli bir seviyeden sonra küreklerle kazı yapıldı, içinden herhangi bir kemik çıkar diye. Ancak hiçbir şey çıkmadı" dedi.

Çorum'da 100 yıllık 'Garip Dede' türbesi kaldırıldı, mezar boş çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Kıbrıs Caddesi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500

Yorumlar (147)

meczup:

bu milleti islama ve allaha şirk koşan müslüman maskesine bürünüp harafelerle millete baskı kurmaya çalışan cehennemlik insan müsveddeleri oldukça islam dini tehlike altındadır hiç bir ölene makam mevkisi ne olursa olsun gösterişli şaşaalı mezar türbe ve benzeri yapıların islamda yeri yoktur hele buraya gömülenlerden medet ummak günahtır camilerin avlularına gösterişli mezarlara gömülenlerin çoğu ensesi kalın kodamanlardır sıradan halk şehir dışına gömülürdü o zamanlar bile torpil vardı

62
20
yanıtYanıtla
Vatandas:

Senin yazdiklarindan su anlasiliyor... Evliyalar in da Turbeleri yerine siradan Mezarlari Olsun.. Oyle mi ?

yanıt0
yanıt0
Asaled:

Dü cihanda tasarruf ehlidir ruh-u veli Dime kim mürdedir, bunda nice derman ola Ruh şimşir-i Hüdadır ten gılaf olmuş ona Dahi a’la kar eder, bir tığ ki, üryan ola….

yanıt0
yanıt1
fedat:

mezarlarden medat umut baglanmaz ölen kim olursa olsun kimseye fayda veremez akllı olun müslüman kardeşlerimt

62
10
yanıtYanıtla
BZZZTTTT...ARIZA...BZZZZTTTT:

Çorum yav, hersey normal. . . All roger in Çorum. . .

56
16
yanıtYanıtla
yurdun insanı:

türbeler senbolik olur Garip dede de oyerin alt tarafındadır

yanıt2
yanıt5
BZZZTTTT...ARIZA...BZZZZTTTT:

YURDUN İNSANI. . . He yaw he heee. . . Benim arabanin sol tekeri icinde de var bi tane, cikartayim diyorum birtürlü cikartamiyorum, zira arabam park halindeyken bile teker fildir fildir dönüyor ve bijon anahtarini bijonlara bir türlü denk getiremiyorum ki tekeri söküp 100 metrekarelik arsamin icine bir türbe yapip icine montajlayayim. Bak ismi de ''Lastik Dede'' olabilir mesela, amma gelirler ziyarete haaaa, isim cok degisik ya, sadece meraktan vallaaa.

yanıt1
yanıt0
Vatandas:

Madem 100 yillik, yani yakin tarih..Devletde boyle zatin hic bir yerde kaydi olmaz mi ? Acaba boyle bir zat, gercekte de yok diye mi turbe kaldiriliyor, kafam karisdi. Kaldiriliyor mu , tasiniyor mu ? Gerci haberi yapanlar da bilmiyordur ki ..

64
7
yanıtYanıtla
Hekimoğlu:

Acaba, Türkiye'' deki böyle türblerin ne kadarı gerçek?

59
6
yanıtYanıtla
pisikolox:

ordan medet umanların halini düşünemiyorum '''' KADIN'''' Herif ettiğim dualar boş çıktı ''''ERKEK'''' Deseydin ben yapardım hanım ölüden istenirmi.

43
18
yanıtYanıtla
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title