Haberler

Kerç Boğazı'ndaki Faciada Ölen Genç, Bedelli Askerlik İçin 20 Gün Önce Gemide İşe Başlamış

Güncelleme:

Kerç Boğazı'nda iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybeden Semih Solak'ın mayıs ayında bedelli askerliğe gitmek için hazırlık yaptığı ve gemideki işine 20 gün önce başladığı ortaya çıktı.

Kerç Boğazı'nda iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybeden ikinci çarkçı Semih Solak'ın mayıs ayında askere gitmek için hazırlık yaptığı ve bu işe 20 gün önce başladığı ortaya çıktı. Solak'ın Çanakkale'nin Biga ilçesi Balıklıçeşme köyündeki babaevine gelen yetkililer, aileye acı haberi verdi. Daha sonra ailenin yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu.

11 MAYIS'TA BEDELLİ ASKERLİK YAPACAKTI

Gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Sadık Solak, oğlunun 11 Mayıs'ta bedelli askerlik görevine başlamak üzere izne ayrılıp Çanakkale'ye dönmeyi planladığını söyledi.

"OĞLUMLA 2 GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Oğlunun askere gidene kadar 3-4 ay için "Candy" adlı gemiye çalışmaya gittiğini anlatan Solak, şöyle devam etti:

"Televizyonda haberlerden izledik. Oğlum 20 gün oldu bu gemiye gideli. 20 gündür o gemideydi. İstanbul'dan indi, Suriye'ye gitti. Ben gemiye gittikten sonra öğrendim tanker olduğunu. Suriye'den döndüler, Rusya'ya gittiler. Rusya'dan doğal gaz herhalde yüklenmiş. İki gün önce oğlumla internetten canlı görüştük. 'Baba yükledik açıklarda bekliyoruz. Şirketin diğer gemisi gelecek. Ona aktarma yapacağız. Ondan sonra tekrar dolum yapıp Suriye'ye gideceğiz.' dedi."

Kerç Boğazı'ndaki Faciada Ölen Genç, Bedelli Askerlik İçin 20 Gün Önce Gemide İşe Başlamış

TELEFONLA ULAŞAMADI SONRA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Baba Sadık Solak, televizyonda yangınla ilgili haberleri izleyince söz konusu iki gemiden birinin oğlunun bulunduğu tanker olduğundan şüphelendiğini dile getirdi.

Telefonla aradığında oğluna ulaşamadığını, ardından ölüm haberini aldıklarını ifade eden Solak, cenazenin Kırım'da hastane morgunda olduğunu öğrendiklerini aktardı.

Kerç Boğazı'ndaki Faciada Ölen Genç, Bedelli Askerlik İçin 20 Gün Önce Gemide İşe Başlamış

"BOŞTA KALMAYAYIM DİYE GEMİYE GİTTİ"

Geminin sahibi olan şirketin yetkililerine ulaşamadığı bilgisini veren Solak, "Telefon etti, 'Baba geliyorum.' dedi. 'Oğlum nisana kadar çalışacaktın, ne oldu?' dedim. 'Bilmiyorum, çarkçıbaşı bizi takım olarak indirdi.' dedi. İki saat sonra tekrar aradı. 'Baba başka bir gemiden haber aldım. Beni çağırdılar. O gemiye gidiyorum, gelmeyeceğim.' dedi. Bir akşam İstanbul'da kaldı. Tekrar bu şirkete geçti. '3-4 ay boşta kalmayayım.' dedi. 3-4 ay sonra 11 Mayıs'ta bedelli askerliğine gidecekti." diye konuştu.

Cenazenin teslimiyle ilgili herhangi bir bilgileri olmadığını kaydeden Solak, bu konuda Türk yetkililerden haber beklediklerini sözlerine ekledi.

Kerç Boğazı'ndaki Faciada Ölen Genç, Bedelli Askerlik İçin 20 Gün Önce Gemide İşe Başlamış

KERÇ BOĞAZI'NDAKİ FACİADA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kerç Boğazı'nda 21 Ocak'ta Tanzanya bayraklı "Maestro" ve "Candy" gemileri arasındaki yakıt transferi sırasında yangın çıkmış, olayda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi kurtarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

Kürşad:

Allah rahmet eylesin.

13
2
yanıtYanıtla
Ferit:

Allah rahmet eylesin

10
1
yanıtYanıtla
Konunun bedelli ile ne alakası var cidde:

Konunun bedelli ile ne alakası var cidden anlamş değilim . Milliyetçi biri olarak isteyen yapar istemeyen yapmaz kime ne bize ne ayrıca yanarak ölenler şehittir inşallah , kardeşimizde mertebeye ulaşmıştır . Bedelli neye vesile olmuş görene !

3
8
yanıtYanıtla
AHMETS:

ALLAH RAHMET EYLESİN

9
2
yanıtYanıtla
İNSANLARI SEVECEKSİN:

Allah rahmet eylesin. ailesine sabır versin.

8
0
yanıtYanıtla
olmamış:

bedelli kadar saçma bişey yok arkadaş . bu kutsal görevi ya parayla satmıcaksın yada tamamen profösyonel orduya geçeceksin. bu şekilde şimdiye kadar alın teriyle askerlik yapanlarında hakkını yemiş oluyorsun. bana sorarlarsa bu vatan için ne yaptın diye bende en azından sabahlara kadar nöbet tuttum derim. haa bu arada bu vatan şu anda göçmenlere peşkeş çekilior oda ayrı mevzu tabi.

4
4
yanıtYanıtla
Askerden kaçabilirsin ama ecelden asla!:

Korkunun ecele faydası yok diye boşuna dememişler.

0
8
yanıtYanıtla
YUH SADECE:

ben de bedelli için vali oldum, , , OOO

1
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah rahmet eylesin

3
1
yanıtYanıtla
Silu:

NIYE BEDELLI BEDELSIZ YAPANLAR ENAYIMI SEN KACARSAN BEN KACARSAM NE OLACAK GENCLER BEDELLI ASKERLIK YAPTIM DIYENLER HALA SERSERI ASKERLIK GENCI DELIKANLI ADAM EDEN KIYMET BILEN OLUR ASKERLIK YAPAN HAKKIYLA GERISI BEDELLI YMIS OLSAOLSA BOLUCU OLUR NE DIYEYIM PEYGAMBER OCAGINA OLUR.U DALAVERE YAPMAK ASKERDEN KACMAK ULEN CIBILLAR

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title