Haberler

Wwf Türkiye'nin "Türkiye'nin Canı" Kampanyası

WWF Türkiye'nin, nesli tehlike altında olan canlı türlerinin korunmasını amaçlayan "Türkiye'nin Canı" kampanyasının ikinci aşamasına geçildi.

WWF Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl başlatılan kampanyanın ikinci aşamasında Anadolu'nun dört bir yanında yerel sivil toplum kuruluşlarının daha fazla doğa koruma projesinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Bunun için 5 liralık bağışta bulunmak isteyen doğa severlerin "CAN" yazıp 8486'ya mesaj atmaları gerekiyor.

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, dünyada sadece bir gün içinde, 150-200 canlı türünün, bir yılda ise yaklaşık 50 bin canlı türü sonsuza dek yok olduğunu belirterek, yeryüzündeki dört memeli türünden biri, sekiz kuş türünden biri, dört iğne yapraklı ağaç türünden biri, üç sürüngen türünden biri ve beş köpek balığı türünden birinin yakın gelecekte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Bunun en temel sebebinin insan aktiviteleri olduğunu vurgulayan Baştak, şu bilgileri paylaştı:

"Bu yok oluş sürecinden ne yazık ki Türkiye de nasibini alıyor. Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) Küresel Ölçekte Tehlike Altındaki Türler Listesi'nde, Türkiye'de yok olmak üzere, tehlike altında ve hassas kategorisinde toplam 134 hayvan türü ve alt tür bulunuyor. Akdeniz foku, kelaynak, Nil kaplumbağası, sürmeli kız kuşu, Toros kurbağası gibi türlerimiz yok olmak üzere. Yaban koyunu, yabani eşek, orfoz, deniz kaplumbağası, uludoğan, dikkuyruk, alageyik gibi onlarca canlı türümüz ise tehlike altında."

WWF-Türkiye'nin geçen yıl başlattığı kampanya kapsamında 6 projeye kaynak sağlandı. Kampanyanın ikinci aşamasında daha fazla projenin desteklenmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Aylin Kürkcü

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Tolga Baştak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title