Haberler

Victoria Azarenka Biyografisi

Victoria Azarenka
Doğum Tarihi31.7.1989

Victoria Azarenka Kimdir ?

Viktoriya Födorovna Azarenka 31 Temmuz 1989, Minsk, Beyaz Rus profesyonel bir tenis oyuncusu.

Azarenka Beyaz Rusya'da doğduğu şehir olan Minsk'te yetiştikten sonra henüz 15 yaşındayken 2005 yılında ABD'nin Arizona şehrine taşındı ve burda yaşamaya başladı. Daha sonra arkadaşlarının yardımıyla ABD Hokey Liginde kaleci olan Nikolay Habibulin ile tanıştıktan sonra onunla hayatını birleştirdi.

2012 yılında Beyaz Rus raket Monte Carlo şehrine taşındı.2013 yılında Los Angeles, Kaliforniya'da yeni bir ev satın almıştır. Azarenka Beyaz Rusça, Rusça ve İngilizce bilmesinin yanında az da olsa Fransızca ve Ukraynaca dillerini bilmektedir.

Azarenka ilk profesyonel turnuvasına 2003 yılında İsrail'de düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu'na bağlı gençler arasında düzenlenen bir turnuvada katılarak yer aldı ve turnuvada çiftler mücadelesinde yer alarak vatandaşı Olga Govortsova ile şampiyonluk yaşadı.

2004 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda genç kızlar arasında düzenlenen bir bölümde yarı finalde Ana Ivanovic'e karşı üçüncü sette 2 kere maç puanı yakalayıp finale yükselmek için büyük şans yakalasada bunları değerlendiremeyip mağlup olarak elenmiştir. Beyaz Rus raket 2004 yılında ITF turnuvalarına katılmaya devam etmiştir ve sezonu WTA tekler sıralamasında dünya 508. cisi olarak noktalamıştır.

Azarenka için 2005 yılı başarılı geçti ve sezonda Avustralya Açık ile birlikte Amerika Açık'ın genç grand slam bölümlerinde şampiyonluk yaşamayı başardı.Ayrıca ITF tarafından sezonun Dünya'da en iyi genç tenisçisi görülmesinin yanında kazandığı turnuvalarla genç bayanlarda bir numaraya kadar yükselmeyi başardı ve bunu başaran ilk Beyaz Rus tenisçi olarak tarihe geçti.

Azarenka 2005 yılında Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen bir turnuvada yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi ve yarı finalde turnuvanın şampiyonu olucak olan Zi Yan'a elendi.Azarenka Avustralya, Gold Coast kentinde düzenlenen Mondial Avustralya Kadın Hardcourts turnuvasında oynayarak sezona başladı. Yarı finalde İsrailli Şahar Peer'i mağlup etmeyi başararak finale yükseldi ve finalde Li Na'ya 2-1 mağlup olarak turnuvayı 2. sırada tamamladı.

title