Haberler

Vehbi Koç Vakfı Van'a Elini Uzattı

Vehbi Koç Vakfı, Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla Ford Otosan desteği ile hayata geçirdiği öğretmen lojmanları kompleksinin inşaatı tamamlandı.

Vehbi Koç Vakfı, Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla Ford Otosan desteği ile hayata geçirdiği öğretmen lojmanları kompleksinin inşaatı tamamlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile Van'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Van'ın Kalecik Köyü'ndeki "Ford Otosan Öğretmen Lojmanları"nın açılışı törenine katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı ve 76 eğitim neferimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından başlatılan seferberlik ile bugün Van'ın yeniden inşaa sürecine katkı sağlamak adına bir projeyi tamamladıklarını belirten Koç, "Van depreminin ardından Vehbi Koç Vakfı, Van Valiliği ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 28 Şubat 2012 tarihinde 'Öğretmen Lojmanları' yaptırılması için bir protokol imzalamıştı. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bizleri ayakta tutan en önemli unsur olduğu inancıyla inşa edilen lojmanların değerli eğitimcilerimizin kullanımına hazır hale getirildiğini hep birlikte bugün gururla görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Koç, lojmanların öğretmenlerin konforu için gerekli yaşam alanları ve gereçlerle donatılmış, birinci derece deprem bölgesi için tüm yönetmeliklere uygun olarak inşaa edildiğine de dikkat çekti.

Mustafa Koç, "128 öğretmenimizin aileleri ile yaşamını sürdürebileceği lojmanlar Vehbi Koç Vakfı ve Koç Topluluğu şirketlerinin eğitime verdiği önem ve ülkemize karşı duyduğu sosyal sorumluluğun bir gereği olarak Ford Otosan şirketimizin katkıları ile inşa edildi" dedi.

Mustafa Koç ve beraberindekiler lojmanların açılışının ardından Van'daki Koç İlköğretim Okulu'nu da ziyaret etti. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, depremde Koç İlköğretim Okulu'nun zarar görmediğine dikkat çekerken, "Depremden hemen sonra İTÜ mühendisleri okulumuza gidip durum tespiti yaptılar. Bina çok iyi durumda" ifadelerini kullandı.

Bu arada verilen bilgilere göre, Van'ın Kalecik Köyü'nde inşa edilen kompleks, üçer katlı 4 binadan oluşuyor. Komplekste 1+1 ve 2+1 olmak üzere 128 daire, 1 sosyal tesis, kapalı ve açık hava spor alanları, yeşil alan ve otopark da yer alıyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Erdal Yıldırım Ford Otosan Kalecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title