Haberler

Tuva Cihangir Atasever Biyografisi

Tuva Cihangir Atasever
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi12.8.1992

Tuva Cihangir Atasever Kimdir ?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 yılında Ankara'da doğdu. Türk mühendis ve Türkiye'nin uzaya gitmesi planlanan ikinci astronotudur. Atasever, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi'nde gördükten sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Türkiye'ye dönen Atasever, beş sene süresince Roketsan'da Aviyonik mühendisi olarak çalıştı.

Uzay yolculuğu
Mayıs 2022
Türk Uzay Yolcusu ve Uzay Misyonu görevi için 2 Türk vatandaşının seçileceği açıklandı ve başvurular hakkında bilgi Türk Uzay Ajansı'nın (TUA) internet sitesinde duyuruldu. Yaklaşık 36 bin adayın katıldığı Türk astronot seçiminde 30 aday Ankara'ya çağrıldı.
Nisan 2023
Uzaya gidecek ilk Türk Alper Gezeravcı ve ilk yedek Türk astronot Tuva Cihangir Atasever oldu.
Şubat 2024
Türkiye'nin ilk ticari astronotu Alper Gezeravcı 9 Şubat 2024 tarihinde Dünya'ya geri döndü, ardından Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç yaptığı açıklamada; Türkiye'nin uzaya gidecek olan ikinci ticari astronotu Tuva Cihangir Atasever'in Nisan 2024'ün ilk haftalarında uzaya gitmesinin planladığını, 7 adet deney yapacağını ve 80 km'lik yörünge altı uçuş gerçekleştireceğini açıkladı.

title