Haberler

Türkiye Büyüyor, İnsan Hakları Gelişiyor" Programı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan - İstanbul

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Ravza Kavakçı Kan, "Sosyal devlet dediğinizde, insan dediğinizde, AK Parti dediğinizde, insan odaklı çalışan, 'vatandaşıma daha nasıl iyi ve güzel hizmet götürebilirim' diyen bir anlayış hakim bu topraklarda. Çünkü bizim bakanlarımız kendi evlatlarını günlerce belki haftalarca görmezken, milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, teşkilat kardeşlerimiz, ümmetin evlatları, devletin evlatları, bunun ötesinde dünya mazlumlarının evlatlarının gelecekleri için gece gündüz koşturuyordu. Bu değişim pat diye olmadı. Benim büyüdüğüm gelenekte devlet baba denir. Bu devlet baba, baba sözünü asla hak etmezdi. Acımasızdı, kabaydı, kötüydü, yargılardı, kalıplara sokmaya çalışırdı. Asıl olan, devletin bekasıydı, millet önemsizdi. İşte o anlayış geride kaldı." dedi.

Yetiştirme Yurtlarında Kalanları, Kimsesizleri Koruma, Sosyal ve Yardımlaşma Deneği (YETKİM) tarafından Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi organize edilen "Türkiye Büyüyor, İnsan Hakları Gelişiyor" konulu programda konuşan Kan, "Sosyal Devlet Anlayışında İnsan Hakları" başlıklı konuşma gerçekleştirdi. Kan, Bugün annelerle ve evlatlarıyla beraber olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, herkesin Anneler Günü'nü kutlamak istediğini söyledi. Kan, şunları kaydetti:

"İnsan eşref-i mahlukattır. Yaratılmışların en kıymetlisidir. Ama eşref-i mahlukat olan bu insan zaman zaman esfele safilin seviyesine düşer, kötülükler de yapabilir. Devlet dendiğinde benim çocukluğumda hatırladığım devlet, bize tepeden bakan, iyi yetim evlatlarını ki onlar bizim el üstünde tutmamız gereken emanetlerimizdir. Bütün vatandaşlarını hakir gören bir devlet anlayışı vardı. Sosyal değildi, insan hakları dendiğinde vatandaşını insan yerine koymadığı için onun bir hakkı olduğunu düşünecek anlayışta değildi. Cumhurbaşkanlarını, bakanlarını, milletvekillerini göremezdik. Onlar ulaşılmaz insanlardı. Gördüğümüz zaman da sanki azar makamı onlardı. Bizler de azarlanma makamıydık. Bizlerin herhangi bir hak iddia etmesi söz konusu değildi. Evet oy veriyorduk. Kendimizi önemli vatandaşlık görevini yapmış gibi hissediyorduk. O verdiğimiz oylar zaman zaman milli iradeyi hiçe sayan, vatandaşa tepeden bakan o ceberrut devlet anlayışı tarafından yok sayılıyordu."

"Oy veriyordunuz, seçiyordunuz ama seçtikleriniz hakarete uğruyordu ya da seçtikleriniz verdiğiniz kararlar yok sayılıyordu." diyen Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbeler oluyordu, böyle bir devlet anlayışı hakimdi bu ülkede. Şimdi? Sosyal devlet dediğinizde, insan dediğinizde, AK Parti dediğinizde, insan odaklı çalışan, 'vatandaşıma daha nasıl iyi ve güzel hizmet götürebilirim' diyen bir anlayış hakim bu topraklarda. Çünkü bizim bakanlarımız kendi evlatlarını günlerce belki haftalarca görmezken, milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, teşkilat kardeşlerimiz, ümmetin evlatları, devletin evlatları, bunun ötesinde dünya mazlumlarının evlatlarının gelecekleri için gece gündüz koşturuyordu. Bu değişim pat diye olmadı. Benim büyüdüğüm gelenekte devlet baba denir. Bu devlet baba, baba sözünü asla hak etmezdi. Acımasızdı, kabaydı, kötüydü, yargılardı, kalıplara sokmaya çalışırdı. Asıl olan, devletin bekasıydı, millet önemsizdi. İşte o anlayış geride kaldı."

Geçmişle bugün kıyaslaması yapıldığında günümüzdeki çocukların farklı bir devlet baba gördüklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu devlet baba, öyle bir devlet baba ki 'Dünya beşten büyüktür' diyor. Sadece kendi topraklarında değil, bütün dünyadaki mazlumların haklarını savunan bir devlet baba var. Bu öyle bir devlet baba ki önceden göremediğimiz liderlere benzemiyor. Küçücük bir çocuk yanına gidip, 'Bize çay içmeye gelir misin?' dediğinde, elinden çekiştirdiğinde onun muhatabı olabileceğini biliyor. Hatta bizler zaman zaman anında ilgi göstermediğimizde çevremizdekilere, birkaç dakika geciktiğimizde çocuğundan yaşlısına genci kızı erkeğiyle her kademeden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyor ki, 'Bakın, bu meseleyi çözmezseniz ben Cumhurbaşkanıma giderim' diyor. Çünkü biliyor ki bizde olaki bri hata olursa, Cumhurbaşkanı bunu çözer. İşte bu devletin başında gerçekten baba sıfatını hak eden bir devlet baba var."

Programda konuşmasının ardından Kan'a, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören tarafından hediye takdim edildi. Programın sonunda Kan, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü ve katılımcıların bulunduğu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Mithat Efendi İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title