Haberler

Türk Turizmine Kanat Gerenler Kitapla Ölümsüzleşti

Güncelleme:

Kitabı, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak ile Anadolu Üniversitesi Turzm Fakültesi Öğretim üyesiProf. Dr. Nazmi Kozak birlikte hazırladı.

"Türk Turizmine Kanat Gerenler: Cilt I: Öncü Turizm Eğitimci ve Araştırmacıları" adlı belgesel nitelikteki eserde 1930 – 1990 yılları arasında ülkemizde turizm eğitimi, araştırmaları ve yayıncılığı alanlarında iz bırakmış kişilerin portre yazıları yer alıyor.

1930'lu yıllarda turizmle ilgili ilk kitapları yazan Süreyya Ergün,1957 – 1987 yılları arasında 31 yıl aralıksız olarak ve toplam 319 sayı olarak yayımlanan "Turizm Mecmuası" dergisinin sahibi ve yazı işleri müdürü Hayri Benli, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nin efsanevi hocalarından Selahattin Çoruh, Türkiye'de turizm alanında akademik çalışmaları başlatan Prof. Dr. Hasan Olalı, turizm alanında ilk doktora derecesi alan Dr. Tunay Akoğlu, yazar ve edebiyatçı Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı), Turing ve Otomobil Kurumu'nun efsanevi yöneticisi Çelik Gülersoy, duayen turizm gazetecisi Haluk Durukal ve Ankara Otelcilik Okulu'nun efsanevi müdürü Yunus Aslan ile sektöre büyük katkıları bulunan Alp Timur, Alparslan Usal, Bahattin Rızaoğlu, Bülent Ağaoğlu, Cemil Boyacı, Ergun Göksan, Ertuğrul Çetiner, Fermani Maviş, Hasan Fikri Bilgin, Hasan Işın Dener, Hasan Zafer Doğan, Hüseyin Yıldırım, İhsan Çetin, Kubilay Fazlı Baysal, Mehmet Altınay, Mehmet Özdemir, Meral Korzay, Mithat Zeki Dinçer, Muhsin Zekai Bayer, Mustafa Sağcan, Necdet Hacıoğlu, Nüzhet Kahraman, Öcal Usta, Orhan İçöz, Orhan Mesut Sezgin, Özen Dallı, Şaban Ali Yaşaroğlu, Şükrü Yarcan, Şule Çetin, Tunca Toskay ve Yusuf Ziya Eralp'in öyküleri kitabın içeriğini oluşturuyor.

Prof. Dr. Metin Kozak, kitabın hazırlamakta oldukları serinin ilk cildini oluşturduğunu, bu ciltte 1960 yılı öncesinde doğmuş ve yakın zamana kadar turizm alanında akademisyen, eğitimci ve yayıncı olarak iz bırakmış kişilerin yer aldığını ve ülkemizde turizm alanının ve sektörünün gelişimine katkıda bulunmuş kişilerin gelecek kuşaklara tanıtılmasının amaçlandığınısöyledi. Kozak, hazırlanmakta olan diğer ciltlerde turizm sektöründen uygulamacıların yer alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title