Haberler

Trump'ın Kim Jong-un'a 'Roket Adam' benzetmesine Kuzey Kore'den misilleme: Bunak

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'a açık bir uyarıda bulunan Kuzey Kore, liderleri Kim Jong-un'a 'Roket Adam' diye hitap etmeyi sürdürmesi halinde 'bunak' yakıştırmasıyla karşılık verebileceklerini açıkladı.

ABD ile Kuzey Kore arasında, özellikle Pyongyang'ın nükleer müzakereler konusunda Washington'a yıl sonuna kadar süre tanımasıyla yükselen gerilim, karşılıklı atışmalarla yeni bir boyut kazanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde, "Kim Jong-un'a 'Roket Adam' diyorum çünkü roket fırlatmayı seviyor" sözlerine Kuzey Kore'den çok sert bir açıklama geldi.

'BİR BUNAĞIN BUNAKLIKLARI'

Kuzey Kore'nin ilk Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Trump'ın yorumlarının halkta Amerika'ya yönelik nefrete neden olduğunu, çünkü liderlerinden saygıdan yoksun bir şekilde söz ettiğini vurguladı. Choe, Trump'ın benzer ifadelerle Kuzey Kore'yi kasten provoke etmesi halinde 'kendilerine özgü' sert bir dille karşılık vereceklerini söyledi.

Devlet medyası tarafından yayımlanan açıklamasında Choe, "Bu çatışma atmosferini körükleyecek herhangi bir dil ya da ifadenin bir kez daha kullanılması halinde bu bir bunağın bunaklıklarının depreşmesi olarak teşhis edilmeli" dedi. Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Pak Jong Chon da Çarşamba günü yaptığı açıklamada Kim Jong-un'un da Trump'ın açıklamalarından memnun olmadığını belirtmişti. Pak ayrıca Kuzey Kore'ye karşı güç kullanılması halinde bunun ABD için 'korkunç' sonuçlar doğuracağını söylemişti.

NOEL HEDİYESİ ÇIKIŞI

ABD ve Kuzey Kore arasındaki nükleer müzakereler, şubattan bu yana aksayarak devam ediyor. En son ekim ayında İsveç'te çalışma düzeyindeki toplantıda bir araya gelen taraflardan Kuzey Kore, ABD'yi 'eski tutum ve tavırlarını devam ettirmekle' suçlamış ve görüşmeler kesilmişti. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ABD'ye nükleer anlaşma konusunda ortaklaşa kabul edilebilecek şartları önermesi için yıl sonuna kadar süre tanıdıklarını, ABD'nin yaptırımlar ve baskı konusunda ısrarcı olması halinde 'yeni bir yol' arayışına gireceğini açıklamıştı. Son olarak müzakereleri kurtarmak için ABD'ye 'zaman azalıyor' uyarısında bulunan Kuzey Kore, "Bizden nasıl bir yılbaşı hediyesi alacakları tamamen kendi kararlarına bağlı" mesajını vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title