Haberler

    Sonsuza dek yanan ateş!

    Bu ateş hiç sönmeden, sonsuza kadar yanabiliyor. İşte bunu sağlayan ilginç buluş...

    İnsanoğlu ilk çağlardan bu yana ateşi kullanmış, her dönemde ateşin nimetlerinden yararlanarak, kendisini daha da ilerletmeyi başarmıştır. Geçen süre içerisinde birbirinden farklı kullanım yolu ortaya çıkan ateş, en çok da aydınlatma aracı olarak iş görmüştür.

    Günümüzde doğrudan lambadan aldığımız ışığı, eskiyle karıştırmak ve biraz daha eksantrik hale getirmek isteyenler içinse, Fabien Gerlier'in ürettiği Caviar isimli ürün geliştirilmiş durumda. Cüruflarmış bronzdan yapılmış olan ürün, üzerindeki ateşin herhangi bir şekilde sönmesine engel olarak ya da yanıcı maddenin asla tükenmemesini sağlayarak, sonsuz ışık kaynağı sağlıyor. Cüruflarmış, günümüz tabiri ile sinterlenmiş olan bronz, metalik bir strafor türüne benziyor ama içerisinde bulunan binlerce ufak granül köpük sayesinde, sonsuz miktarda ufak bronz atoma sahip oluyor. Ortaya çıkan ürün dökme metal olmadığından dolayı, içerisinden geçirilen yakıt deposundan sızan gaz sayesinde, üst tarafta yanan ateş ortaya çıkıyor. Kısacası yanan maddenin kendisi değil ama ortaya çıkan manzara çok farklı.

    Bu ürünü almanın an itibari ile hiçbir yolu bulunmuyor zira kendisi, Gerlier'in ustalığını geliştirmek için üzerinde çalıştığı ürünlerden sadece birisi. Perakende satışa çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik belirsizliğini sürdürüyor...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Caviar Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title