SYLVESTER STALLONE Biyografisi, SYLVESTER STALLONE kimdir?

Sylvester Stallone Biyografisi

 Sylvester Stallone
Doğum Yeri ABD
Doğum Tarihi 6.7.1946 -
Michael Sylvester Gardenzio Stallone 6 Temmuz 1946 New York doğumlu İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen.

Yaşamı:
Michael Sylvester Gardenzio Stallone 6 Temmuz 1946'da New York'ta doğdu. Babası İtalyan asıllı berber Frank Stallone ve annesi Rus Yahudisi ve Fransız asıllı dansçı Jacqueline "Jackie" Stallone'dur. Erkek kardeşi müzisyen Frank Stallone'dur.

Stallone, dikkat çekmek için çaba sarf etmemesine rağmen öğrencilik döneminde 12 kez okul değiştirmiş ve bu okullardan davranış bozukluğu olduğu gerekçesiyle atılmıştır.

1967 yılında Miami Üniversitesi tiyatro bölümünde eğitim görmeye başladı; ancak 1969'da mezun olamadan ayrıldı.

Stallone, 1970 yılında 24 yaşındayken The Party at Kitty and Stud's adlı bir soft porno filmde başrol oynadı. Rocky adlı filmle üne kavuşunca film Italian Stallion adıyla yeniden yayınlandı.

Profesyonel bir oyuncu olarak oynadığı ilk filmi 1971 yılındaki Bananas'tır; ancak asıl çıkışını 1976 yılında çevirdiği Rocky filmiyle yakalamıştır. Bu filmde İtalyan asıllı bir boksör olan Rocky Balboa'nın hayatı anlatılmış ve filmin gişe başarısı beklenenin üstünde çıkınca projeye devam kararı alınmıştır.

Rocky adının, 1956 yılında boksu namağlup bir şekilde bırakan ağırsiklet boks şampiyonu Rocky Marciano'dan esinlenerek verildiği düşünülmektedir.

Stallone, Rocky efsanesi ile sadece oyunculuğunu değil aynı zamanda senaryo yazarlığı ve yönetmenlik gibi özelliklerini de sergilemiş oluyordu. Rocky serisinin bütün filmlerini kendisi kaleme almış ve serinin 2,3,4 ve 5. bölümlerinde yönetmenlik koltuğuna oturmuştur. Bu filmlerde Rocky İtalyan asıllı olmasına rağmen şortu Amerikan bayrağına bürünmüştür.

Aynı zamanda Rocky serisi filmlerde Stallone kendi düşüncelerini yansıtmaktadır. Bir maçta siyahi bir boksörü devirirken serideki diğer bir filmde Rus boksörü ringde nakavt etmiştir. Rus ideolojisi ve Amerika'da yaşayan siyahilerle ilgili fikirlerini filmlerinde ringe taşımış ve bu karşılaşmalardan Rocky Balboa (ABD) galip ayrılmıştır ama siyahi dostluğunu da göstermiştir.

Sylvester Stallone, Rocky ile çıkış yaşamasına rağmen onu tüm dünyanın gözünde kahraman yapan 1982 yılında çevrilen İlk Kanfilmindeki John Rambo karakteridir. Öyle ki ter içerisinde kalmış vücudundaki tüm damarlarının göründüğü sonuna kadar gerilmiş kaslara ve yaptığı işlere bakıldığında (tek başına Afganistan'a girmek gibi.) hayran kalmamak mümkün değildi. Bu filmdeki hayranlık yine Stallone için bir devam filminin kapısını aralamıştır.

1985 ve 1988 yıllarında 3'er sene arayla gelen Rambo serisi beyaz perdeyi dolayısıyla hayranlarını yalnız bırakmamıştır. 2008 yılında serinin 4. filmi olan Rambo 4 adlı filmi gösterime girdi

Empire dergisinin 1997 yılındaki Ekim ayı sayısında Tüm Zamanların En İyi 100 Film Yıldızı sıralamasında 92. sırada yer aldı.

Özel hayatı:
Stallone ilk olarak Sasha Czazk ile evlendi. Bu evliliğinden Sage ve Seargeoh adında iki oğlu olmuştur. 1985 yılında boşandılar.

Sonrasında Stallone manken Brigitte Nielsen ile evlendi ve 1.5 yıl sonra boşandılar. J

ennifer Flavin adlı mankenle evlenerek 3. kez dünya evine giren aktörün bu evlilikten de 3 kızı bulunmaktadır. Oğlu Sage Stallone 13 Temmuz 2012'de, henüz 36 yaşında hayatını kaybetmiştir.

İlginç bilgiler:
The Godfather için teklif alan Stallone, kendine güvenemediği gerekçesiyle bu teklifi geri çevirmiştir.
İlk evliliğinden olan oğlu Seargeoh'a otistik, son evliliğinden olan Sofia'ya ise kalbi delik teşhisi konuldu.
Bruce Willis ile Planet Hollywood restoranlarının ortaklarındandır.

Yönetiği filmler:
2018 Tough As They Come
2010 Cehennem Melekleri
2008 John Rambo
2006 Rocky Balboa
1985 Rocky 4
1982 Rocky 3
1979 Rocky 2

Filmografi:
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2016 Ratchet & Clank
2015 Creed: Efsanenin Doğuşu
2014 Cehennem Melekleri 3
2014 Reach Me
2013 Grudge Match
2013 Kaçış Planı
2013 Supermensch: The Legend of Shep
2012 Cehennem Melekleri 2
2012 İntikam Kurşunu
2011 Hayvan Bakıcısı
2010 Cehennem Melekleri
2008 John Rambo
2006 Rocky Balboa
2004 Las Vegas - 2. sezon
2003 Spy Kids 3-D: Oyun Bitti
2002 Kumarbaz
2002 Taksi 3
2001 D-Tox
2001 Yarışçı
2000 Yüzleşme
1998 Karınca Z
1997 Güçlüler Bölgesi
1996 Günışığı
1995 Judge Dredd
1995 Suikast Çemberi
1994 Uzman
1993 Cezalandırıcı
1993 Dağcı
1992 Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
1991 Dream On - 2. sezon
1990 Rocky 5
1989 Hür Kan
1989 Tango ve Cash
1988 Rambo 3
1987 Zirveye Çıkış
1986 Kobra
1985 Rambo: İlk Kan 2
1985 Rocky 4
1983 İlk Kan
1982 Rocky 3
1981 Gece Kuşları
1981 Victory
1979 Rocky 2
1976 Rocky
1975 Kojak - 3. sezon
1975 Police Story - 3. sezon
1975 Capone
1975 Farewell, my Lovely
1975 Ölüm Yarışı
1971 Bananas
1971 Klute

Senaryo:
2015 Creed: Efsanenin Doğuşu
2014 Cehennem Melekleri 3
2013 Homefront
2012 Cehennem Melekleri 2
2010 Cehennem Melekleri
2008 John Rambo
2006 Rocky Balboa
2006 Rocky Balboa
2001 Yarışçı
1993 Dağcı
1990 Rocky 5
1988 Rambo 3
1987 Zirveye Çıkış
1986 Kobra
1985 Rambo: İlk Kan 2
1985 Rocky 4
1983 İlk Kan
1982 Rocky 3
1979 Rocky 2
1976 Rocky

Yapım:
2018 Tough As They Come
2019 The Expendables
2015 Creed: Efsanenin Doğuşu
2013 Homefront
2001 Yarışçı

Sylvester Stallone haberleri için tıklayın

title