Haberler

Suzan Sabancı Dinçer Biyografisi

Suzan Sabancı Dinçer
Doğum Tarihi1.01.1965

Suzan Sabancı Dinçer Kimdir ?

1965 yılında doğdu. Türk iş kadını, Sabancı ailesinin 3. kuşak üyesi.

Belkıs ve Erol Sabancı çiftinin kızı olarak 1965 yılında doğdu. Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve murahhas üyesidir.

Profesyonel yaşamı
Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 28 Mart 2008 tarihinde seçilmiştir. Bu pozisyonundan önce Akbank Yönetim Kurulu'nda 11 yıl murahhas üye olarak görev yapmıştır.
Sabancı Dinçer'in 20 yılın üzerinde bankacılık tecrübesi vardır.

1989 yılında Akbank'ta Hazine Bölüm Başkanı olarak görev alan Sabancı Dinçer, 1994 yılında da Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Sabancı Dinçer, 1997 yılında Fon Yönetimi ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Murahhas Üye, 2000 yılında ise tüm konulardan sorumlu Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu’na atandı.

Sabancı Dinçer, lisans öğrenimini İngiltere'deki Richmond College'da Finans ve Uluslararası Pazarlama üzerine yaptı. Sabancı Dinçer, ayrıca ABD’de Boston Üniversitesi'nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahiptir.

Lüksemburg fahri konsolosu olan Sabancı Dinçer, aynı zamanda National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Blackstone Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi, Institute of International Finance'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma Kurulu Üyesi, DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu Üyesidir.

Sabancı Dinçer ayrıca The Prince’s Charities Danışma Kurulu Üyeliği, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Akbank Sanat Danışma Kurulu Üyeliği, TÜSİAD Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

2007 yılında Financial Times tarafından Türkiye'deki muhtemelen en güçlü iş kadını olarak tanımlandı.

Newsweek tarafından ülkenin en iyi iş adamları-kadınlarından biri olarak yer aldı. Suzan Sabancı Dinçer ayrıca Financial Times tarafından yayınlanan "Top 50 Women In World Business-The Alternative 50" listesinde de yer almıştır.

Suzan Sabancı Dinçer, küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Türkiye için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun kurulmasına öncülük etmiştir.

Sabancı Dinçer, 2010 – 2014 yılları arasında iki dönem boyunca DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde gösterdiği aktif ve etkili katkılardan dolayı Suzan Sabancı Dinçer’e 2012 yılında, Kraliçe II. Elizabeth adına “Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanı verilmiştir.

Aynı şekilde 2014 yılında, iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılar ve kültürel yakınlaşmaya verdiği desteklerden dolayı Kral VI. Felipe tarafından Suzan Sabancı Dinçer’e İspanya kraliyet nişanı olan "Orden del Merito Civil" (Sivil Liyakat Nişanı) verilmiştir.

Suzan Sabancı Dinçer liderliğinde, Akbank Türkiye’de mevduat bankaları arasında GRI (Global Reporting Inititative) standardında hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlamıştır. Ayrıca Karbon Saydamlık Projesi'nin Türkiye'de hayata geçirilmesine destek olarak bu alanda öncü bir rol üstlenmiştir.

Sabancı Dinçer, evli ve iki çocuk annesidir.

title