Haberler

Sırtında kalp şekilleri oluşan balık, öğrenci ve velilerin ilgi odağı oldu

Güncelleme:

Bartın'da, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için amacıyla akvaryuma konan papağan cinsi balığın sırt kısımlarında kalp şekilleri oluştu. Balığın üzerindeki kalp şeklini gören öğretmenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, balık kısa sürede veliler ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Bartın'da bir ilkokulun akvaryumunda bulunan 'papağan' cinsi süs balığının her iki tarafında kırmızı çizgilerle kalp şekli oluştu. Her iki sırt kısmında kalp şekli oluşan balık, velilerin ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.

KALP ŞEKLİ KENDİLİĞİNDEN OLUŞTU

Bartın Atatürk İlkokulu'nda, öğrencilere hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla akvaryumlara balık ve kaplumbağalar konuldu. Akvaryumun bakımını yapan rehber öğretmen Cihan Turan, "5 akvaryumumuzda şu anda 40 balık ve birçok kaplumbağa var. 1,5 ay önce Karabük'te yaşayan bir arkadaşım bana papağan cinsi bir balık verdi. Biz de akvaryuma yerleştirdik. Yaklaşık 20 gün önce okul müdürümüz Yüksel Yeniyapı beni aradı. Karabük'ten gelen balığın üzerinde kalp oluştuğunu söyleyince inanamadım. Gördüğümde çok şaşırdım" dedi.

HASTALIK BELİRTİSİ OLABİLİR

Daha önce balığın üzerinde çizgi olmadığını belirten Cihan Turan, "Bu çizgiler sonradan oluştu. Veterinerlere sordum onlar 'bir hastalıktan olmuş olabilir' dedi. Bazı öğrencilerimiz 'Bunu siz mi çizdiniz?' diyor. Balığımız öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Herkes görünce büyük şaşkınlık yaşıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title