Haberler

Şule Yüksel Şenler Biyografisi

Şule Yüksel Şenler
Doğum YeriKayseri / Türkiye
Doğum Tarihi9.5.1938 / 28.8.2019

Şule Yüksel Şenler Kimdir ?

Şule Yüksel Şenler, 9 Mayıs 1938’de Kayseri’de doğdu. Babasının memuriyetinden dolayı Anadolu’nun birçok şehrinde bulundu. 7 yaşındayken ailesi İstanbul’a yerleştikten sonra okula başladı. Hikayeler yazdı, yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı. 1950 yıllarında Kıbrıs mitinglerine katıldı, kürsülerden şiirler okudu.

Daha sonra Adalet Partisi'nde görev aldı. Huzur Sokağı adlı romanını gazetede tefrika halinde yayınlamaya başladı. Kitap olarak basıldığı dönemde rekor satışa ulaşan roman, 1970 yılında "Birleşen Yollar" ismiyle sinemaya aktarıldı. Şule Yüksel Şenler, Anadolu’nun hemen her yerini dolaşarak konferanslar verdi.

Bugün Gazetesi'nde yazdı. 1967 yılında Yeni İstiklal Gazetesi'nde yayınlanan “İslam Kadınına Hitap” başlıklı yazısından dolayı davalık oldu. Daha sonra “Ağlayın Ey Müslüman Kardeşlerim Ağlayın” başlıklı yazısında dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a hakaret ettiği gerekçesiyle 1971 yılında hapse girdi ve 9 ay 10 gün hapis yattı. 1960’lardan bu yana birçok gazete ve dergide yazan Şule Yüksel Şenler, yazmaya devam etmektedir.

Şule Yüksel Şenler, 28 Ağustos 2019 tarihinde hayatını kaybetti.

title