Haberler

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 290'a Yükseldi

Güncelleme:

Sri Lanka'daki kilise ve otelleri hedef alan 8 terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 290'a yükselirken en az 500 kişi de yaralandı. Yapılan operasyonlarda 24 kişi yakalandı. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Sri Lanka'da dün Paskalya törenleri sırasında kilise ve otellere yönelik düzenlenen bombalı terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 207'den 290'a yükselirken en az 500 kişi de yaralandı.

2 TÜRK MÜHENDİS DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre,Saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 290'a çıktığı, yaralı sayısının ise 500'ün üzerinde olduğu kaydedildi. Yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş''un da olduğu ortaya çıkmıştı.

SALDIRI SONRASI OPERASYONLARDA 24 KİŞİ YAKALANDI

Başkent Kolombo'da saldırıların faillerine yönelik operasyonlarda güvenlik güçleri kimlikleri açıklanmayan 24 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon sırasında meydana gelen ve intihar saldırısı olduğu ileri sürülen patlamada 3 polis yaşamını yitirdi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 290'a Yükseldi

HAVALİMANINDA DA BOMBA PANİĞİ YAŞANDI

Gün içinde 8 defa bombalı terör saldırısıyla sarsılan Sri Lanka'da yeni bir bomba paniği yaşandı. Negombo şehrindeki Bandaranaike uluslararası havalimanında, askeri personelin rutin kontrolü sırasında havalimanı yolunda terk edilmiş şüpheli bir paket bulundu.

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 290'a Yükseldi

1,8 METRE UZUNLUĞUNDAKİ BOMBA İMHA EDİLDİ

Yetkililer, paketin içine boru tipi bomba gizlendiğini tespit etti. Bomba imha ekiplerince imha edilen bomba hakkında açıklama yapan Hava Kuvvetleri Sözcüsü Gihan Seneviratne, bombanın 1,8 metre uzunluğunda olduğunu kaydetti. Bomba imhası sırasında havalimanındaki tüm uçuşlar askıya alındı.

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 290'a Yükseldi

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında, yine Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti. 8. patlamanın ardından ise ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Dışişleri Bakanlığı, saldırılarda 27'si yabancı uyruklu 207 kişinin hayatını kaybettiğini, 450 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Sri Lanka Kolombo Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

sükunet:

saldırı yanlıştır. ne camiiye ne kiliseye saldırmak insanlığa sığmaz.

17
2
yanıtYanıtla
afgan:

artik bir daha camiye saldirmayi düşünürken 10 kes düşünmeleri gerekcek, camide kücücük cocugun kafasina kontrol atisi yapan zavallilar, kisas nasil olur anlamalari gerekcek

8
10
yanıtYanıtla
aptala konuşan:

sevgili comar saldırıyı yapan kişi san ki o klisede bulunan insanlardan biriydi ne aptal bir insansın sen

yanıt2
yanıt0
NOKTA:

Hristiyanlar bizden daha medeniyetli ve akıllı.

2
13
yanıtYanıtla
Yusuf:

Cok medeniler kanla besleniyorlar! Soyle bir gercek varki senden daha iyi goruyorlar

yanıt12
yanıt1
Şaibeli başkan......:

bunun suçunu da müslümanlara atıp islama ve müslümanlara yeni bir saldırı peşinde olabilirler. . . bu tür organize bir saldırı devlet desteği olmadan (11 eylül gibi) yapılması çok zor bence. . . yada istihbaratları çok kötü işliyor. . . ne yapmak istediklerini yakında göreceğiz. . .

13
2
yanıtYanıtla
Hasan:

Sirilanka'' da yer altı zenginliği var anlaşılan , bu patlamalar hem islamofobinin tetiklenmesi , hemde amerikanın Sirilanka''ya demokrasi götürmesi için iyi bir fırsat.

12
2
yanıtYanıtla
Ali:

Artik Hristyan Dünyasi cehennemi yasicak bu Dünyada.

3
4
yanıtYanıtla
Ibo_frtna:

Cok yalnış bu yol sanırım her iki tarafi da bir felakete götürüyor

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title