Haberler

Yıldırım Demirören'den İtiraf: Seyirci Ortalamamız Endonezya'dan Az

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Seyirci ortalamamız 11.500. Bu sayı Endonezya'dan bile az." diyerek acı bir itirafta bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Lig Tv'de Şansal Büyüka'nın sunduğu 'Futbol Gündemi' programında gündemi değerlendirdi.

"KÖŞEDEKİ BAKKAL GİBİYİZ"

"Kulüplerimizin mali durumlarını uzun vadeli olarak daha iyi bir hale getirmemiz gerekli." diyen Demirören, "Kulüplerimizde gelir gider dengesini düzeltmedikçe futbolumuzu kurtaramayız. Ekibimle birlikte iyi yönetim sergilediğimizi düşünüyorum. TFF olarak kendi mali kriterlerimizi devreye sokacağız. Türk futbolunu biz idare ediyoruz, kimse idare etmeye kalkmasın. Hakem hatası futbolun doğasında var hepimizin bunun farkında olması lazım. Biz eski değiliz. Biz kulüplerden çekinmiyoruz. Hakem hatası yapılınca TFF gitsin diyorlar. İstikrar önemli. Ekibimle beraber Türk futbolunu iyi yönettiğimize inanıyorum. Bir kere cesur ve kararlıyız. Kulüp başkanları bazen neler söylediklerini ve sözün nereye gittiklerini görmeli, taraftara oynamamalıdır. Hakem hatasından bütün konulara kadar hemen federasyona üşüşüyorlar. Köşedeki bir bakkal gibiyiz" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYİ BORÇLANDIĞI İÇİN SUÇLAMIYORUM"

Beşiktaş'ta başkanlık yaptığı dönemde kendisinin de borçlandığını belirten Demirören, "Ben kimseyi borçlandığı için suçlamıyorum. Ben de borçlandım. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ağırlığını herkes hissetmeli. Geçmişte yaşanan hiçbir olay bizi ilgilendirmiyor. Bizim amacımız futbolun geleceğini düzene sokmak. Delegasyon sisteminin kötü yanlarını biliyoruz. Bunu hep birlikte değiştireceğiz." dedi.

"SEYİRCİ ORTALAMAMIZ ENDONEZYA'DAN BİLE AZ"

Tribünlerdeki seyircisi konusuna değinen TFF Başkanı, "E-Biletle birlikte statlarda kötü tezahürat %80 azaldı, stat dışı olaylar da %50 azaldı. E-bilet ve PassoLig'den dolayı seyirci azalmaz. Kulüplerin ve yöneticilerin yaptığı birçok yazılı açıklama, 6222 sayılı kanun çerçevesinde incelenmeli. Kötü beyanatların alkışlandığı düşünceden uzaklaşmamız gerekiyor. Bu bizim ülke futbolumuza zarar veriyor. Stada istemediğimiz kişilerin çoğu gelmiyor. Biz federasyon olarak devrim yaptık. Seyirci ortalmamız 11.500. Bu sayı Endonezya'dan bile az. Passolig kart satışı 800 bini geçti." dedi.

YERLİ DEVRİMİ

"Toplum olarak iyiyi alkışlayamıyoruz." diyen Demirören, "Kötüden besleniyoruz. Menajerlik konusu ile ilgili olarak ilerleyen dönemlerde bir çalışma olabilir. Fatih Hoca ile konuşmuştuk. Benim dönemimde menajer olarak oyuncunun abisi, babası geliyordu. Yabancı ile ilgili olarak ne karar aldıysak bunu her zaman kulüplerimiz ile birlikte aldık. Fatih Terim, yabancı kuralı ile ilgili 1 seneye yakın bir süre çalışma yaptı. Buna da yabancı değil, ''Yerli Devrimi'' dedik. Yerli oyuncu oynatan kulüpler ise puanlama sistemi dahilinde belirli primler kazanacaklar. 2015-2016 sezonunda büyük olasılıkla STSL ve PTT 1.Lig kulüpleri için mali lisans kriterlerini tam anlamıyla uygulayacağız. Menajerlik sistemimiz değişecek." dedi.

KULÜPLERE İLGİNÇ TAVSİYE

Havuz sistemiyle ilgili de konuşan Demirören, "İhale süresi boyunca hiçbir kulüp yayın havuzundan çıkamaz. Kulüplerin en büyük gelir kaynağı yayın gelirleri. Eğer bir kulüp havuzdan çıkarsa, hiçbir şekilde maçını yayınlatamaz. Kulüp başkanıyken ben de hatalar yaptım. Kulüpler Türkiye Kupası'nda maç başı ücretlerini azaltsın. Bunu niye yapmıyorlar?Teneke kupası da olsa takımlar en iyi kadroyla sahaya çıkmalı. UEFA ve FIFA'dan gelecek yetkili kişiler, kulüplerimizi zemin konusunda bilgilendirecek. Çok şanslıyız. Futbolu çok seven bir Başbakanımız, bir Cumhurbaşkanımız var. Federasyonların stadyum zeminiyle ilgili yetkimiz yok. Kulüpler de zemine gerekli bakımı yapmıyorlar." ifadelerini kullandı.

"HACIOSMANOĞLU YİNE ARARSA CEZA ALIR"

Bülent Yıldırım'ın Fenerbahçe-Trabzonspor maçından alnının akıyla çıktığını ifade eden TFF Başkanı, "Hacıosmanoğlu, Yıldırım'ı araması sonrasında PFDK'ya sevk edildi ve ceza alacak. Aramaya devam ederse yine ceza alır. Maçtan önce kim hakem aramaya devam ederse ceza alır. Hakemlerimize güveniyorum, elbette hakem hataları olacaktır. Hakemlerin telefon numarasını değiştirmem. Çok istiyorlarsa MHK'yi kulüpler seçsin" dedi.

"MELO BENİM MUHATABIM OLAMAZ"

Demirören, daha önce kupa seramonisinde Demirören'in elini sıkmadığı için çok konuşulan Melo için, "Melo benim muhatabım olamaz, ben de onun olmamam lazım. Çok değerli bir camianın oyuncusu. Benim Melo ile bir problemim yok. Çok önem verdiğim bir camianın oyuncusu olduğu sürece bir problemim yok." diye konuştu.

"FENERBAHÇE'YE YAKIN DEĞİLİM"

"Federasyon başkanı olarak herkese eşit mesafedeyim." diyen Demirören, " Fenerbahçe'ye neden yakın olayım? Bir kere ben Beşiktaşlı'yım. Ama konumum nedeniyle herkese eşit uzaklıktayım. Galatasaray, Fenerbahçe büyük saygı duyduğum büyük camialar. Benim eşim Oflu, çocuklarım Karadeniz kanı taşıyor. Ben İnegöllü'yüm, Bursa'ya niye kastım olsun. Herkesle mesafem aynı. Seyirci yasağı için 4 kulübün anlaşması lazım ve İl Güvenlik Kurulu'nun da onay vermesi lazım. Kalkması da lazım artık." dedi.

"TEPKİLERDEN ÇEKİNMEM"

Neden maçlara gitmediğiyle ilgili düşüncesini ifade eden TFF Başkanı, "Ben Avrupa'da da sordum, federasyon başkanları maça gitmiyor. Neden bir tepkiden çekineyim. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bu sefer İstanbul'dakilere gideceğim, Anadolu'dakilere gidemeyeceğim. Artık buraları geçmemiz lazım." dedi.

"HAKEMLERİMİZİN KİMSEDEN KORKUSU YOK"

Hakemlere art niyetle bakılmaması gerektiğinin altını çizen TFF Başkanı, Hakemlerimizin kimseden korkusu yok. Ama futbolcularımızın hakemlerimize karşı biraz daha saygılı olması gerekli." dedi.

HAKAN VE ÖMER KONUSU

"Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna cevap veren Demirören, "Ben başkanım zaten" dedi. Demirören, "Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak kararı Fatih Terim'de. Bu kararı kendisi verecektir. Olimpiyat Stadı'nı Milli Takım stadı haline çevirmek için çalışmalara başlayacağız. Milli Takım ilk iki maçını Konya'da oynayacak. Federasyon olarak siyasetten destek alıyoruz! TFF olarak kendi ürünlerimizi internet üzerinden satıyoruz. Cuma talimatnameyi değiştiriyoruz. Bundan sonra hakemlerle ilgili bir telefon olayı olursa cezası ağır olacak." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Yıldırım Demirören Fenerbahçe Lig Tv Spor Haberler

500

Yorumlar (29)

gemlik kartalıMobil-ANDROID:

sayin baskanim Allaha yakin Besiktasima uzak ol ...kulübün mevcut mali durumu sırf senin yüzünden

7
0
yanıtYanıtla
HALK:

demıroren sende utanıcak yuz olsa bu acıklamayı yapmazdın zaten. ama senın gıbı utanma duygusu olmayan bı ınsan halen bu koltukta oturuyorsa soylenecek baska bırsey aslında buluyorumda burda soylenmez .

7
0
yanıtYanıtla
vahit Mobil-ANDROID:

senin yüzünden Yalaka

4
1
yanıtYanıtla
G.S Lİ:

FB YANLISISIN NEDEN YALAN SÖLÜYON FB. YI KURTARMAYA GELMEDINMI BASKANLIGA SN . DEMIRÖREN

3
2
yanıtYanıtla
KKMobil-IOS:

Hala Konuşuyor bu tüp kafa

4
0
yanıtYanıtla
KADIKÖYLÜ SEFER:

SIZIN YÜZÜNÜZDEN OLDUGUNU DA DÜSÜNSEYDIN BARI

3
0
yanıtYanıtla
aydınnnn:

abi futbolu ne hale getirdiniz ya. eserinizle övünmelisiniz.

3
0
yanıtYanıtla
Adınız YazıMALATYALI:

FUTBOL TAKIMLARINI YABANCILARLA DOLDURDUĞUNUZ GİBİ ARTIK TRÜBÜNLERİDE YABANCILARLA DOLDURURSUNUZ DİŞARI GİDEN PARAMIZDE SEYİRCİ İLE GERİ GELİR OLMAZMI BELKİDE BU YABANCI HATRANLIĞINIZLA SEYİRCİYE ÜSTE PARADA VERİRSİNİZ NASIL OLSA TÜRK SEYİRCİLER ENAYİLER SİZE GÖRE TABİİ DEĞİLMİ

3
0
yanıtYanıtla
bio:

G. S. li doğru söylemişsin ama kendi kafanda doğru bu sözü söylemen için biraz utanman lazım. . Mhk başkanı GS. li, Milli takımlar diröktörü Fatih GS. li, Basketbol milli sorumlu diröktör GS. li, hentbol milli sorumlu GS. li Federasyon başı eski BJK. başı hukuk disiplin kurullarını yazmıyorum yazsam onlarda gs. li neden diye sorarsan eski hukuk başları GS. nin içine 3 tane başkan girdi. . ÜST her halde alta görevi bırakırken yönetimini kurmuştur. . . Zaten uygulamada kendini gösteriyor. . Ceza ertelemeleri hangi kulüplere yapıldığı belli. . . Her nasılsa yinede Federasyon size göre fb. li oluyor. . .

0
3
yanıtYanıtla
osman:

tüpçüden federasyon başkanı olursa , böyle olur , elimizde patladı ülke olarak pasoliğ

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title