Haberler

    Gianluca Rocchi'den Penaltı İtirafı

    Juventus-Roma maçındaki yönetimi tartışmalara neden olan hakem Gianluca Rocchi, "Maicon'un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi" dedi.

    Ligin zirvesinde yer alan ve şampiyonluk için mücadele eden iki takımın maçında verdiği kararlarla ülkedeki gündemi değiştiren ve hatta bağlı bulunduğu federasyonun futbola teknolojinin girmesinin hızlandırılması çağrısı yapmasına da neden olan hakem Rocchi, 3 penaltı kararı verdiği, 3 kez kırmızı kartını kullandığı tarihi maça ilişkin Raisport kanalına özel demeç verdi.

    Maçın 26. dakikasında Juventus'un kullandığı serbest vuruşta Maicon'a çarpan topun, Brezilyalı oyuncunun ceza sahasında eline çarptığını düşünerek verdiği penaltı kararını, "garip bir andı" diye tanımlayan Rocchi, şunları söyledi:

    "Maicon'un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi. Benim tarafımdan anormalce yönetilmiş bir durum. Maçı tekrar izledikten sonra yaptığım en sert yorum bu. O durumdaki dengesiz yönetim, oyunda gerginliği artırdı. Bu, oyun sonrasında ne olduğunu anlamak için bir anahtar olabilir."

    Sorumluluklarını her zaman en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini savunan Rocchi, hakemlikte şüphe etmeden, kısa sürede karar vermek gerektiğine dikkati çekti ve hakemlerin verdikleri kararlarla sakin bir hava yaratabilecekleri gibi maç içindeki gerilimi de artırabileceklerini kaydetti.

    Gianluca Rocchi, "Performansım o gün iyi olmadığı için üzgünüm" derken, olaylar yeniden irdelediğinde daha iyisini yapması gerektiğini söyledi.

    Karşılaşmanın ardından aldığı iki haftalık dinlenme cezası ve bu sürede kendisine yapılan eleştiriler nedeniyle bu dönemi kolay geçirmediğini anlatan Rocchi, bünyesinin bundan çok etkilenmemesi için çaba sarf edip, eskisinden daha iyi şekilde dönmek için antrenmanlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

    Roma Başkanı James Pallotta'nın sportmen tavrına da dikkati çeken hakem, kimseyi yargılayamayacağını ama bir kişiye özellikle değineceğini bildirdi. Rocchi, "Roma Başkanı'nın açıklamalarını vurgulamak istiyorum çünkü maçın ardından tonun düşürülmesi çağrısı yaptı ki; ben bunun doğru olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Maç içinde antrenörleri saha dışına göndermeyi tasvip etmediğini ifade eden Rocchi, Roma Teknik Direktörü Rusi Garcia'nın tutumunu da mazur göremeyeceğini çünkü kendisinin saha içinde kuralları uygulamakla mükellef olduğunu belirtti.

    Bu maçın kariyerini lekelememesi umudunu taşıdığını anlatan Rocchi, "Hakemlerin ya da oyuncuların kaderleri tek maça bağlı olmamalı. Ben daha iyi yapabileceğimin farkına vardım. Ben her zaman yaptığımı elimden geldiği kadarıyla yaptım. Pişmanlığım olamaz. Hakemlik yapıyorsanız şans da yanınızda olmalı" yorumunu yaptı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Gianluca Rocchi Juventus Roma Spor Haberler

    Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

    Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

    Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

    Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

    Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

    Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

    Bakmadan Geçme

    A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
    Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

    Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title