Haberler

    Efes'in Yıldızı Dario Saric: Ana Rakibimiz Fenerbahçe Ülker

    Anadolu Efes’in genç yıldızı Dario Saric, Hırvat basınına verdiği röportajda Türkiye günlerine dair önemli açıklamalar yaptı.

    Anadolu Efes’ın yıldızı Dario Saric, TBL yarışından NBA’e kadar birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Dario Saric, Türkiye Kupası zaferi ve taraftarların yaklaşımı ile ilgili soruya “Alıştığım çevre ve kültür olan Hırvatistan dışındaki ilk kupam olması nedeniyle oldukça özel. Takım olarak bu noktaya gelmek için çok çalıştık. Burada taraftarlar çok fanatik değiller. Genelde insanlar aileleri ile maça geliyor. Efes’in de taraftar kitlesi çoğunlukla ailelerden oluşuyor” diye cevap verdi.

    Saric, Bu tip final maçlarında öne çıkması ile ilgili olarak ise “Sebebini bilmiyorum. Bu tip maçlar özel oluyor. Birçok önemli final maçı oynadım. Böyle ortamlara alışığım ve beni teşvik ediyor. Ayrıca ‘Şans her zaman cesur olandan yanadır’ Koç Dusan Ivkovic beni özel olarak hazırlamadı. Fakat ben kendimi fiziksel ve mental olarak iyi hazırladım. Zaten 20 yaşını geçmiş bir oyuncunun bu tip maçlar için ekstra motivasyona ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. ” diye konuştu.

    “En büyük rakibimiz Fenerbahçe Ülker

    Dario Saric, ana rakiplerinin Fenerbahçe Ülker olduğunu söylerken “Kalite olarak Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker, Cibona ve Cedevita’dan daha iyi takımlar. Ama anlam olarak kıyasladığım zaman ABA Ligi’ndeki bir kupa her zaman benim için çok özel olacak. Efes ile iyi bir atmosfer yakaladık ama Cibona benim için her zaman çok özel. Kariyerimde şu ana kadar ne kadar kupa kazandığımı bilmiyorum. Ama son iki üç yılda Cibona ile Kupa ve Lig, Anadolu Efes ile de Türkiye Kupası kazandım. Profesyonel olarak en önemli kupalarımdı. Bu sezon ana rakibimiz Fenerbahçe Ülker olacak. Takım kimyamız iyi durumda ve kazandığımız kupa bize ayrı bir güç katacak. Umarım bundan sonra daha da iyi olacağız. “ ifadelerini kullandı

    Beşiktaş'a gitmeyi çok seviyorum”

    Türkiye’de günlerini nasıl geçtiğini anlatan Saric “Antrenman 10.30’taysa gün erken başlıyor. İdman 1.5 saat sürüyor. Fakat ben her zaman ekstra çalışmaya devam ediyorum. Daha sonra eve geliyorum. Öğleden sonra 2 saatlik bir idman daha oluyor. İdmandan sonra eve geçip film izliyorum ya da arkadaşlarla yemeğe çıkıyoruz. Sıkıcı gelebilir. İnsanlar genellikle yolda beni tanıyorlar ve fotoğraf çektiriyorlar. İngilizce ya da Türkçe olarak destek oluyorlar. Beşiktaş’a gitmeyi çok seviyorum. Tüm aktivitelerin, restaurantların ve birçok insanın olduğu bir yer. İstediğiniz tüm mutfakları bulabilirsiniz. Beşiktaş maçlarını tribünden izleme fırsatı bulamadım. Fakat statları yenileniyor ve diğer stat çok uzakta. Arsenal ve Galatasaray maçlarını izleyebildim. Bilic’in Beşiktaş’ını mutlaka izlemek istiyorum” dedi.

    NBA ile ilgili de konuşan genç oyuncu“Her gün GM ve şef scoutları ile görüşüyorum. Sürekli irtibat halindeyiz. Onlar sabırsızlanıyor ve hem hem benim hem de onlar için güzel bir hikaye olacak gibi görünüyor. Kariyerimdeki en büyük hedefim ise Hırvatistan ile Olimpiyatlarda madalya kazanmak. Bu benim için NBA şampiyonluğundan bile önemli. NBA çocukken önemli bir hayal fakat daha sonra yaşınız ilerledikçe ülkeniz için önemli bir madalya kazanmanın değeri daha çok ortaya çıkıyor” diye konuştu.

    Benzer haberler için Ajans Basketbol

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Ülker Anadolu Efes Dario Saric Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title