Haberler

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Zemin Çalışmaları Sürüyor

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gocay: "Fenerbahçe ve Partizan maçlarında düzgün ve güzel bir zeminde taraftarlarımızı en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz"

Beşiktaş Futbol Takımı'nın bu sezonki iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin çalışmaları sürüyor.

BJK TV'ye çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Futbol Altyapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay, yıpranan zeminin yenilenmeye alındığını söyledi.

Zemin sorununun Türkiye'deki iklim şartlarının ani değişmesinden kaynaklandığını ve birçok statta bu sorunun yaşandığını vurgulayan Gocay, "Çaykur Rizespor, Asteras Tripolis ve Eskişehirspor karşılaşmalarında yıpranan zemin ihale yapılarak Spor Yapı AŞ tarafından yenilemeye alındı" dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zemine, kapsül çıkartma adı verilen özel bir işlem uygulandığını, zeminin delinerek filizlenmemiş çimlerin çıkartıldığını ve toprağın havalandırıldığını anlatan Berkan Gocay, özel bir kum dökülerek de zeminin kış şartlarına dayanıklı hale getirildiğini ifade etti.

Zemine 450 tona yakın kum serildiğini anlatan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Fenerbahçe ve Partizan maçlarında düzgün ve güzel bir zeminde taraftarlarımızı en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.

Spor Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Meral ise şu anki zeminin mükemmel olduğunu aktararak, "Ama alttaki kök yapısı henüz tam istediğimiz gibi tesis etmedi. Futbolcular iyi bir zeminde oynayacaklar. Kış şartlarında sorunlar yaşanabilir ama bunları atlatırız" ifadelerini kullandı.

Zemin çalışmalarında görev alan Ziraat Mühendisi Dr. Şafak Köseoğlu da uzun süreli yağışlar olmadığı sürece mayıs ayına kadar bir sorun yaşanmayacağını dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Atatürk Olimpiyat Stadı Berkan Gocay Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title