Haberler

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında Ankara Spor Salonu'nda gerekleştirildi.

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında Ankara Spor Salonu'nda gerekleştirildi. Vali Yüksel, "Milet olma bağlarında birçok ülke yeniden toplumdaki millet olma bağlarını kuvvetlendirme ve özellikle neslimizi milli meselelerde şuurlandırmada sporu çok net olarak kullanıyoruz" dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Ankara İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü Kulübü Başkanı Bent Ahlat'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi yetkililerinin yanı sıra kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda konuşan Ankara Valisi Alaadin Yüksel, sporun, millet olma vasfı ve nesil şuurlandırmada önemli bir vasıta olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini söyledi. Vali Yüksel, bütün akıllı toplumların spor tanımını yaparken sporun toplumda bir ortak payda olduğunu ve bir ortak akıl niteliği taşıdığına dikkat çekerek, sporun kitleler için çok önemli bir buluşma noktası olduğunu, bütün toplumların kabul ettiğini ifade etti.

Vali Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün bütün dünya ülkelerinin prestij projeleri var. Herkesin hayalleri var. Kimisi uzaya gitme kimisi dünyadaki bilim yapılanmasını elinde tutma gibi başlıklar altında toplanabilir. Ama şunu kabul etmek gerekir ki bütün akıllı toplumların yüreklerinde taşıdıkları projelerin başında sporun geldiğini herkesin kabul etmesi gerekir. Ülkelerin bütün imkan ve kabiliyetlerini sporun gelişmesi yönünde kullandıklarını kabul ediyoruz."

Toplantıda daha sonra katılımcıların, "müsabaka güvenliği, güvenlik tedbirleri, spor alanı teknik donanım modernizasyonu, stat seyir alanları düzenlemesi, spor alanlarının güvenlik ve düzeni, özel ve genel kolluğun görevlendirilmesi ve eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri" başlıkları altında toplanan 45 maddenin üzerindeki görüşleri alındı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, söz konusu maddelerin bir sonraki toplantıda tekrar ele alınıp düzenleneceğini ve karara bağlanacağını bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu Erol Ünal Karabıyık Alaaddin Yüksel Zeki Çatalkaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title