Haberler

"Sopranolar", En İyi Yazılmış Tv Dizisi Seçildi

Amerikan Yazarlar Birliği'nin listesinde ikinci sırada Seinfeld, üçüncü sırada ise Alacakaranlık Kuşağı var.

Amerikan Yazarlar Birliği (WGA), terapiye giden bir mafya babasının başına gelenlerle ilgili "Sopranolar" dizisini, şimdiye kadarki en iyi yazılmış TV dizisi seçti.

WGA Eş-Başkanları Chris Keyser ve Michael Winship, yaptıkları ortak açıklamada, "101 TV Dizisi listesini, akıllarını ve yüreklerini yeteneklerini geliştirmeye adamış tüm yazarlara adadıklarını" belirtti.

Keyser ve Winship, listede yer alan tüm çalışmaların yazarların birkaç sözcüğü ile başladığını ve diğer senaristlerin de katılımıyla milyonlarca kişiye ulaştığını vurguladı.

ABD ve diğer ülkelerde yayınlanan TV dizilerinin senaryolarını değerlendiren WGA üyelerinin yaptığı listede ünlü komedi dizisi "Seinfield" ikinci sırada, Rod Serling'in 1959 tarihli "Alacakaranlık Kuşağı" serisi ise üçüncü sırada yer aldı.

"Mad Men", halen yayında olan TV dizileri arasından ilk ona girmeyi başaran tek dizi oldu. Yayındaki dizilerden "Breaking Bad" ve "30 Rock" ise ilk 20'ye girdi.

Susam Sokağı ise en iyi yazılmış çocuk dizisi seçildi.

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran "Game of Thrones" listenin 40. sırasında yer aldı.

WGA'ya göre en iyi yazılmış 10 TV dizisi şöyle:

1. The Sopranos

2. Seinfeld

3. The Twilight Zone (1959)

4. All in the Family

5. M*A*S*H

6. The Mary Tyler Moore Show

7. Mad Men

8. Cheers

9. The Wire

10. The West Wing - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title