Haberler

Son Dakika: Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsten nasıl korunmamız gerektiğini tek tek açıkladı

Güncelleme:

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca koronavirüsten korunmak için alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Koca, "Gribi olanlar maske kullanmalı, kalabalık yoğun ortamlara girilmemeli, kişisel hijyen ve el temizliğine dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AA Editör masasında koronavirüs salgını hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Riskin büyüdüğünü belirten Koca, ölümcül virüsten nasıl korunmamız gerektiğini canlı yayında tek tek açıkladı.

"KİŞİSEL TEMİZLİK ÖNEMLİ"

Vatandaşların tedirgin olmamaları uyarısında bulunan Koca, "Bu enfeksiyon grip gibi bulaşıyor. Kişisel temizlik önem taşıyor. Mümkün mertebe 1 metreden yakın olmayın. Gripli olanların maske kullanmalı, herkesin maske kullanmasına gerek yok. Kalabalık ortamlara da mümkün oldukça girmeyin. İstirahat ve beslenme şu dönemde önemli. Panik havası olmaması, Türkiye'de koronavirüsün olmadığını, soğuk algınlığında da yapılması gerekenler yapıldığında hastalığı da azaltıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

VİRÜSE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Koca, "DSÖ acil durum ilan etmeden 2 hafta önce tedbirlerimizi almaya başladık. Biz bilim kurulu oluşturduk. Bunu oluştururken, ülkenin birikimini kullandık. Bu bilim kurulu, hızla bir hafta sonu kapanarak, dünyada daha yayınlanmamış olan sağlık çalışanlarının hastalara yaklaşımını standart hale getiren rehber yayınladı. Hastaya nasıl yaklaşacağımız, hangi hastanelerin referans hastane olacağı, hangi hastaların şüpheli olacağı konusunda çalışmalara başladık. DSÖ ve bilim kurulunun önerdikleri dışında biz farklı bir şey yapmadığımız gibi ötesini yapıyoruz. Termal kamera ile ateşi ölçmek. Wuhan'dan uçuşlar durduruldu. Diğer ülkelerden gelenleri 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İranla benzer durum yaşıyor olacağız" şeklinde konuştu.

"İRAN'LA SINIR KAPILARINI KAPATTIK"

İran'la 4 sınır kapısının kapatıldığını belirten Bakan, "Dün gece yarısından itibaren tamamen yasak koyduk, hiç kimse sınırdan alınmadı. Sahra hastaneleri oluşturduk. Bu hastanelerin sayılarını artırabiliriz. Arkadaşlar sınır kapısındalar. Türk vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmayacağız ama Türkiye'deki vatandaşlarımızı da korumamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (8)

vatan:

İşe nasıl gidip gelelim uçarak mı ? İstanbulda toplu taşımadan haberi yok sayın bakanın galiba. Sınırlarda önce önlem alın afgan , afrika , suriye nerden girdiği belirsiz milyonlarca kişi var.

18
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülkenin sınırlarını ve hava sahasını kapatırsanız hiçbir şey olmaz, beyin bedava ne de olsa

15
4
yanıtYanıtla
ref:

Sınırlarımız yol gecen hanı envai ceşit adamı barındırıyoruz sebebini kimse bilmiyor o virüs Türkiyede olsa türkiye tüm dünyaya dağıtırdı şimdiye kadar kalabalık ortam diyor istanbulu beton yığınınsaa cevirip milyonlarca yabancıyı doldurdunuz

13
4
yanıtYanıtla
Lan İsmail:

Bu koronovirüs kabusundan ne zaman kurtulacağız

9
0
yanıtYanıtla
Ferhat:

Yurt dışıyla bağlantıyı mümkün olduğunca kesmeli. Gelenlere kısa süreli karantina uygulanmalı. En önemlisi sağlıkçılara karantinanın ne olduğu öğretilmeli.

6
0
yanıtYanıtla
Ayçin Başak:

Sağlık Bakanlığı, doktorundan hizmetlisine kadar hastanelerde çalışan bütün sağlık personeli için koruyucu maske göndermelidir. Korona virüsü veya başka virüs hangisi olursa olsun öncelikle sağlık personelimizi salgından korumalıyız. Elimizdeki maskeleri, salgın başladığında yardım için Çin''e gönderdik. Maskeleri zaten Çin''den getiriyorduk. Çin''e bedava verdik, biz maskesiz kaldık. Çin bir ekonomi devi, bassaydı parayı Avrupa''dan alsaydı. Şimdi de iç piyasada üretilen maskeleri dış pazarlar kapa

0
0
yanıtYanıtla
Ayçin Başak:

Devletimiz, iç piyasada ürettiğimiz maskelerin ihracatını yasaklamalı, kendisi satın alarak stoklamalı, makul fiyattan tekrar iç piyasaya sürerek vatandaşların yararına sunmalı idi. Zaten maskelerin hammaddesi dışarıdan geliyor. Bari elimizdekileri saçıp savurmasaydık.

0
0
yanıtYanıtla
murat kaldık:

bu haber ve yapılanları göz önünde tutulursa ve biz tedbir aldık derlerse ben bu habere gülerim..başınızı bir kaldırın bakın anlarsınız.....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title