Haberler

Nijerya'da kaçırılan Türk denizciler Türkiye'ye geldi

Güncelleme:

Nijerya'da kaçırılan 10 Türk denizci İstanbul'a gelip aileleriyle buluştu. Ormanlık bir alanda tutulduklarını söyleyen denizciler, herkese teşekkür etti.

Nijerya'da korsanlar tarafından kaçırılan 10 Türk denizci, yaklaşık 1 ay tutsak tutulduktan sonra bu sabah İstanbul Havalimanı'na indi. Denizcileri bekleyen aileler havalimanında sevinç gözyaşları döktü.

Dün Abuja Büyükelçiliğine götürülen Türk denizciler, saat 8.40'ta İstanbul Havalimanı'na inip aileleriyle buluştu.

DENİZCİLERİN AÇIKLAMALARI

Duygu selinin yaşandığı havalimanında açıklama yapan denizcilerden biri, "Yurda döneceğimizden hiç şüphemiz yoktu. Çok mutluyuz, ailemize kavuştuk. 28 gün tutulduk. Zor şartlar vardı, uyum sağladık. Başka türlü olmazdı, hayatta kalamazdık. Ormanlık alanda tutulduk" dedi.

Bir başka gemici de "İyiyiz çok şükür. Ailemizi gördük, çifte bayram yaşadık" dedi.

Bir başka gemici ise şöyle konuştu:

"Sevinçliyiz. Bayram günü ailemize kavuştuk. Devletimize ve milletimize şükürler olsun. O kötü günleri unutmak istiyoruz. İlk zamanlar zordu. Sonra bulunduğumuz ortama ayak uydurduk. Çok değişik bir ortamdı. Ormandı ve çıkış yoktu. Bir yere giderken korsanlardan izin alıyorsunuz. Oradaki grubun sevinmesi üzerine anlaşma sağlandığını anladık. 'Hadi gidiyorsunuz' dediler. Birbirimize destek verdik, onun için ayakta kaldık. Oranın şartları, böcekler çok kötüydü. Bulunduğumuz ortam çok pisti. Yağmur sezonuydu, bu nedenle her yer çamurdu. İlk saldırıya kimse inanmadı. Rüya gibiydi. Ormana girince anladık. Muamele güzeldi. Ellerinden geleni yaptılar. Sonuçta bizim üzerimizden para kazanacaklardı. Bu nedenle iyi baktılar. Önemli olan bizim ayak uydurmamızdı. Biz de ayak uydurduk."

GEMİNİN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

PAKSOY-I gemisinin sahiplerinden Sefa Paksoy da şunları söyledi:

"Bir aydır uykusuz ve stresli geçti. Bize çifte bayram yaşattılar.Yetkililerin mücadelesiyle bu güne ulaştık. Çok mutluyuz. Mürettebat bir süre dinlenecek. Ondan sonrasına kendileri karar verecek. Korsanlar saklanıp sizinle bağlantı kurmuyorlar. Çok zor bir süreçti. Oradaki yetkililerin araya girmesiyle bugüne gelindi."

NE OLMUŞTU?

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 13 Temmuz akşamı 18 Türk'ün bulunduğu Türk bandıralı Paksoy-I adlı kargo gemisine saldırarak 10 gemiciyi kaçırmıştı. Nijerya'da kurtarılan 10 Türk gemici, dün Nijerya güvenlik güçlerinin kontrolünde helikopterlerle Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirilmişti. Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, 10 mürettebatı karşılamıştı.

Kurtarılan mürettebatın isimlerinin, Hüseyin Zabun, Hakan Çakar, Serdar Çetinkaya, Ersin Yılmaz, Mücahid Şener, Hasan Hüseyin Karakurt, Ümit Tokgöz, Tezcan Selçuk, İbrahim Arsoy ve Cumhur Akpınar olduğu açıklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

8:

UCUZ YIRTINIZ KEFENI HADI GECMIS OLSUN CANIM BIRDAHA RENGINIZIN TUTMADIGI YERLERE GITMEYIN GEMICILER UCGURUNA DUSKUN OLUR

1
3
yanıtYanıtla
Yukarıdaki gibi boş boş konuşan kişiye bir denizci:

Senin gibilerim İşkembeden sallaması kolay tabi. Gemi Nijeryanın 120 mil açığında kaçırıldı , karadan 180 km uzakta . Ve bu bölge dünyanın en tehlikeli suları Kimse kolay kolay afrikaya gitmek istemez.

yanıt2
yanıt0
Adınızı Yazın:

yahu oralarda ne isiniz vardi ki tutukladilar sizleri

1
2
yanıtYanıtla
A.D.:

geçmiş olsun kardeşlerim çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını helalinden çıkarmak için ülkenizden kilometrelerce uzaklarda her türlü tehlikeye açık mücadele ediyorsunuz kurtulmanıza çok ama çok sevindim inşallah böyle bir olayı hiç bir kardeşim yaşamaz hepinize sevgiler

3
0
yanıtYanıtla
yurdum insanı:

Allahıma çok şükür bin şükür. . . .

3
0
yanıtYanıtla
AMIGO:

COK GEMICININ BASI DERDE GIRDI UCGUR YUZUNDEN MUSLUMAN ULKELERDE SIRKETLER VE GEMI LER COK CEZQLAR YEDI BU YUZDEN

0
2
yanıtYanıtla
Yukarıdaki gibi boş boş konuşan kişiye bir denizci:

Yav he he , Sen denizci olamadın , hiç bir şirket kabul etmedi seni. Bu sende çok derin yara bırakmış. Sana fena koymuş. Garip garip yorumlar yapıyorsun. Bu insanlar en yakın kara parçasında km uzak kaçırıldı.

yanıt0
yanıt0
Renk. Renk:

Fidyeden bahseden yok ??

1
0
yanıtYanıtla
Mehmet öztürk:

Allah tekrarını kimseye yaşatmaz inş

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title