Haberler

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

Güncelleme:

Çanakkale'nin Ayvacık açıklarında 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir ve çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesine göre Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ekipleri depremin büyüklüğünü 5,0 olarak açıkladı. Deprem Ege ve Marmara bölgesinde de hissedildi.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Saat 21.23'teki deprem İzmir, İstanbul, Bursa gibi illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, depremin merkezinin Çanakkale Ayvacık olduğunu açıkladı. Yerin 8.4 kilometre altında meydana gelen yer sarsıntısının şiddeti ise 5.5 büyüklüğünde.

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

KIZILAY EKİPLERİ BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ekiplerin depremle ilgili hazırlıklarını tamamladığını belirterek "Trakya Bölge Afet Merkezi ve Çanakkale Şubemizden Kızılaycılar bölgeye intikal ettiler" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı ise "Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika! Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Ayvacık_mrkköy köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

"OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLAMADIK"

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, depreme ilişkin, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık." dedi.

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

"HERKES DIŞARI ÇIKTI, ELEKTRİKLER KESİLDİ"

Depremin ardından Çanakkale'deki halk sokağa döküldü.TRT Haber'in Ayvacık muhabiri yaptığı açıklamada "Şu an herkes dışarıda elektrikler kesildi. Şu an sıkıntı yok gibi gözüküyor ama merkez üssü bir köy olarak gözüküyor. Oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Çok müthiş bir sarsıntı oldu. En az yarım dakika sürdü. Önceden biraz salladı, sonunda çok kuvvetli sallandı. Ben evin yakılacağını düşündüm." dedi.

"DEPREM 45 SANİYE SÜRDÜ"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Çok kısa sürdü. Her hangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemezler gelebilir. Tabandan 2 kez vurdu. İnsanların akşamı geçirmeleri için sosyal tesislerimizi sabaha kadar açık bırakıyoruz. " dedi.

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden, merkez üssü Çanakkale'de olan ve İstanbul'un çeşitli ilçelerinde hissedilen depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

"KÖYÜMÜZDE 10 EV YIKILDI"

Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, depremde köydeki 10 evin yıkıldığını söyledi. Canlı yayına katılan Kuş, ''Şiddetli şekilde hissettik. Köyümüzde 10 adet ev yıkıldı. Bunların 7 tanesinde kimse oturmuyordu, boştu. 3 tanesinde ise yaşayanlar vardı. Ancak yıkılan evlerde yaralanan kimse olmadı. Şiddetli şekilde hissettik" dedi.

22 ARTÇI SARSINTI

Depremin ardından takip eden 1 buçuk saat içinde en büyüğü 3.7 olan 22 tane artçı sarsıntı kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title