Haberler

Somalı Madenci Ailelerinden Tahliyelere Tepki

Somalı madenci ailelerinden tahliyelere tepki Madenci aileleri basın açıklaması sonrası yolu trafiğe kapattı Yol üzerinde baygınlık geçiren şehit madenci yakınları hastaneye kaldırıldıMANİSA - Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen davada madende emniyet teknikeri olarak görev yapan Mehmet...

Somalı madenci ailelerinden tahliyelere tepki

Madenci aileleri basın açıklaması sonrası yolu trafiğe kapattı

Yol üzerinde baygınlık geçiren şehit madenci yakınları hastaneye kaldırıldı

MANİSA - Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen davada madende emniyet teknikeri olarak görev yapan Mehmet Ali Günay Çelik'in tahliye edilmesine tepki gösteren madenci aileleri Soma'da eylem yaparak yolu trafiğe kapattı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen maden faciasının dün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ceza davasında madende emniyet teknikeri olarak görev yapan Mehmet Ali Günay Çelik tahliye edilmişti. Tahliyelere tepki gösteren Somalı madenci aileleri Soma Beşyol'da Madenci Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Maden kazasında oğlu Uğur Çolak'ı kaybeden İsmail Çolak kararın yanlı olduğunu savunarak, "Soma maden katliamının 30. ayının 19. blok 66. celsesinde 301 dosyasına atanan yeni mahkeme heyeti Mehmet Aile Günay Çelik'in tahliyesini verdi. Ne kadar yanlı bir tahliye olduğunu kamuoyuna gösterdiler. Biz aileler bu mahkeme heyetinin 301 ağır ceza mahkemesine özel atandığını biliyoruz. Bununla ilgili gerekli açıklamaları ulusal basında ve her platformda sıkıntılarımız olduğunu dile getirdik, tahminlerimizde yanılmadık. Mahkeme savcısının mütalaasını vermesini beklerken Manisa Cumhuriyet başsavcısının FEÖ soruşturması gerekçesiyle mahkemeyi tıkadı. Karar aşamasına gelmiş bu mahkemenin önceki heyetinin bu dosyadan el çektirildiğini biliyoruz. Yeni mahkeme heyeti başkanının 2011 tarihinde Elbistan Çöller ocağında meydana gelen maden kazasının kararını veren hakiminin verdiği hapis cezalarını paraya çevirerek suçluları ödüllendirdiğini biliyoruz. 301 dosyasına da karar vermesi gereken Eski Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ve heyetinin karar vermesini beklerken savcının 10 ay boyunca mahkemeyi oyalayarak esas hakkında mütalaasını vermeyerek mahkemenin bu halde olmasına sebep olmuştur. Yeni atanan savcının da aynı gerekçelerle mahkemenin uzamasına sebep olmuştur. Biz aileler bu kararı asla kabul etmiyoruz yanlı ve taraflı bir karar olduğunu biliyoruz" dedi.

Karayolunu kapatmaya çalıştılar, yol ortasında baygınlık geçirdiler

Basın açıklaması sonrasında bazı madenci yakınları yol ortasına oturarak yolu trafiğe kapattı. Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol'un ve polislerin iknası da sonuç vermeyince müdahale yapılacağı sırada iki maden şehidi yakını yolda baygınlık geçirdi. Bayılan iki madenci yakını yol kenarına taşındı. Çağrılan 112 Acil Servis ekipleri yaptıkları müdahale sonrasında ambulansla madenci yakınlarını hastaneye kaldırdı. Ardından kısa süreliğine kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ali Günay Akhisar Soma Genel Haberler

Bakmadan Geçme

title