Haberler

Lamia Durak haram olsun diye bağırdı, Lamia Durak kimdir ?

Güncelleme:

Lamia Durak kimdir ? Yılma Durak'ın eşi olduğu iddia edilen Lamia Durak Kenan Evren'in cenazesinde dikkatleri bir anda üzerine çekti. Helallik istenirken helal etmiyoruz diye bağıran kadının Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak olduğu iddia edildi.

LAMİA DURAK KİMDİR ?

98 yaşında hayatını kaybeden 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı. Evren için Ahmet Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde helallik istendiği sırada 2'si kadın 4 kişi 'haram olsun' diye bağırınca kısa süreli arbede yaşandı. Protestoyu yapanlardan birinin ülkücü Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak olduğu öne sürüldü.

7. Cumhurbaşkanı ve 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren bugün Ankara'da yapılan devlet töreninin ardından düzenlenen cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Evren'in cenazesine 'Hakkımızı helal etmiyoruz' diyen iki kadın damgasını vurdu. Herkesin merak ettiği o kadınların kimliği ortaya çıktı. Kadınlardan birinin Ülkücü Hareketin önde gelen isimlerinden Yılma Durak'ın eşi olduğu öğrenildi.

"HARAM OLSUN" DEDİLER, KORUMALARA HAREKETE GEÇTİ

Kenan Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla GATA'dan alınarak Genelkurmay Başkanlığına götürüldü. Törene katılım azdı. Sivil olarak sadece ailesi vardı. Camideki törende ortalık karıştı. Hellalik istenirken cemaatten güçlü şekilde 'Helal olsun' sesleri yükseldi. Bu sırada arka taraftan iki kadın 'Haram olsun' diye bağırdı. Bir anda korumalar harekete geçti. Kısa bir süreli bir arbede yaşandı.

"ONUN YÜZÜNDEN ÇOCUKLARIMI BABASIZ BÜYÜTTÜM"

Arbede sırasında kadınlardan biri yere düştü. Diğer kadın ise "Çocuklarımı onun yüzünden babasız büyüttüm" diye bağırdı.'DOĞU'NUN BAŞBUĞU'NUN EŞİ ÇIKTI

'Hakkımı helal etmiyorum' diye bağıran kadınlardan birinin Ülkücü Hareketin önde gelen isimlerinden olan ve 'Doğu'nun Başbuğu' olarak bilinen Yılma Durak'ın eşi olduğu öğrenildi.


YILMA DURAK, İŞKENCELERİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Protestocu kadının eşi olan Yılma Durak, 3 yıl önce bir gazeteye verdiği röportajında yaşadığı işkenceleri şöyle anlatmıştı:

4.5 yılı tecritte olmak üzere 6 yıl cezaevinde kaldım. İnsan, insana zulmederken eğlenir mi? Maksatları suçluluğumuzun ortaya çıkarılması değildi. Çırılçıplak soyuyorlardı. Kulak mememizden, göğsümüzden vücudumuza elektrik veriyorlardı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Kenan Evren Lamia Durak Akseki Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title