Haberler

01 Adana yemeği nasıl yapılır? 5 Kasım MasterChef Danilo Şef'in yemeği! 5 Kasım MasterChef yemekleri!

Güncelleme:

MasterChef yeni bölümüyle ekranlara geldi. MasterChef Türkiye 5 Kasım bölümünde neler oldu? 01 Adana yemeği nasıl yapılır? Danilo Şef'in özel tarifi olan 01 Adana nasıl yapılır? 5 Kasım MasterChef 2020 01 Adana tarifi, gerekli malzemeler, yapımı, püf noktaları

MasterChef 2020'de oldukça heyecanlı bir bölüm daha bu akşam TV8 izleyicileri ile buluşucak ve dokunulmazlık oyunundaki değişiklikler heyecanı doruğa çıkaracak! Kırmızı takım kaptanı olan Serhat'ın belirlediği menü, Mavi takımı büyük bir mücadele ile karşı karşıya bırakırken; 5 Kasım MasterChef 2020'nin 92. bölümünde dokunulmazlığı kazanan takım kırmızı takım oldu!

Yemeğin ilk aşamasında İtalyan makarnası Canneloni makarnasının hamurundan oluşuyor. Birden fazla aşaması olan yemek, Adana ile İtalyan noktalarını birbirine bağlıyor.

DANİLO ŞEF'İN ÖZEL TARİFİ 01 ADANA GEREKLİ MALZEMELER

Beğendi Sos İçin Gerekli Malzemeler:

Tereyağ

Un

Süt

Patlıcan

Muskat1

Tuz

Karabiber

Yapılışı :

Ocakta güçlü bir ateşte patlıcanları közleyip bir mayonez tenceresinin içine koyup streçleyerek terletiniz.

Tencerede orta ateşte tereyağını eritip unu ekleyiniz ve kokusu gidene kadar kavurunuz.hafif kahverengi olan una sütü çırparak ekleyiniz besimle kıvamına gelince közlenmiş patlıcanları ekleyiniz. Muskat,tuz ve karabiber ile lezzetlendiriniz.

Kebap İçin Gerekli Malzemeler:

Kuşbaşı kuzu eti

Kuyruk yağı

Kırmızı kapya biber

Acı toz biber

Tuz

01 ADANA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Kuyruk yağı ve kuzu etini zırh ile kıyma olana dek zırhlayınız.aynı şekilde ayrı olarak kırmızı kapya biberide zırhlayınız ve kıyma ile karıştırınız.afı toz biber ve tuzunu ekleyip 20dk dinlendirin.

Makarna hamuru için gerekli malzemeler:

350 gramyumurta sarısı

400 gram un

150 gram semolina

Yapılışı:

Hamur makinesinde un ve semolina yı harmanlayınız.yavaş yavaş yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz ve hamur olana dek yoğurunuz.hakuru streçleyerek dolapta 15dk dinlendiriniz

Domates sos:

Domates

Şeker

Su

Tereyağ

Yapılışı:

Domatesleri ocakta közleyip,kabuklarını soyunuz diğer malzemeler ile blenderdan çekiniz. İnce tel süzgeç yardımıyla süzünüz

Biber sos için:

Biber

Su

Zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Biberler közlendikten sonra kabukları soyulmadan diğer malzemelerle blenderdan çekilir

Soğan ve sumak sos:

Soğan

Su

Tereyağ

Sumak

Yapılışı:

İnce doğranmış soğanları kısık ateşte tereyağ ile terletiniz.su ve sumak ekleyip 10dk kaynttıktan sonra el blenderi yardımıyla sos haline getiriniz.

-Yaptığımız makarna hamurlarını 1 dakika haşlayınız

-Ricotta ve kebap kıymasını mayonez tenceresinde makarna dolgusu olacak şekilde karıştırınız.

-Yaptığımız karışımı makarna hamuruna ince rulo olacak şekilde sarınız.

-Fırın tepsisine cannelonileri sırayla diziniz; üzerlerini yaptığımız beğendi ile kaplayınız ve 190 derece fırında 25 dakika pişiriniz.

Soslar ile servis edebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

merve:

çok lezzetli duruyor

0
0
yanıtYanıtla
gamze:

vayy zor ama denenmeli

0
0
yanıtYanıtla
fahriye:

çok lezzetli duruyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title