Haberler

Shakespeare, Karagöz perdesine çıktı

Dünyanın en popüler yazarı Shakespeare'in Hamlet'i Türkiye'nin geleneksel gölge oyunu Karagöz'e uyarlandı.

Hamlet ilk defa Karagöz sahnesinde!

Oyuncu, yazar Ayhan Hülagü'nün yönettiği tek kişilik oyun ile 700 yıllık Karagöz gölge oyunuyla ile 400 yıllık Shakespeare oyunu bir araya geldi. Amerika'da izleyiciyle buluşan 'Hamlet Rüyası' adlı oyun uluslararası festivallerde sahnelenecek.

İngiliz yazar William Shakespeare dünyada oyunları en çok sahnelenen yazar olarak biliniyor. Amerika'da geleneksel Anadolu gösteri sanatlarını tanıtmak amacıyla kurulan U.S. Karagoz Theatre Company sıra dışı bir projeyle Hamlet oyununu yeniden sahneye taşıdı. Tiyatronun sanat yönetmeni Ayhan Hülagü'nün yönetip tek başına tüm karakterleri canlandırdığı oyun, hayal perdesinde gölge oyunu formatında seyirciyle buluşuyor. Oyunda Amerika'ya yerleşen iki dostun kendi tiyatrolarını kurup Hamlet oyununu oynama sürecini konu ediniyor.

Ünlü oyun geleneksel Karagöz gösterisi için yeniden yazıldı. Gelenek formda olduğu gibi tek sanatçı tarafından oynatılıyor. 12 karakterin seslendirildiği oyun için 30 yeni kukla geleneksel formatta tasarlandı. UNESCO tarafından Türkiye'nin somut olmayan kültürel miras ilan edilen Karagöz gölge tiyatrosu yeni yorumuyla Amerika'da gösterilere başladı.Dünya prömiyerini Baltimore Theatre Project'te yapan oyun, Amerika'daki gösterimlerinin ardından Fas Uluslararası Tiyatro Festivali'nde seyirciyle buluşacak.

Dünyanın saygın festivallerinde perde açan, atölyeler düzenleyen U.S. Karagoz Theatre Company, tarihinde Karagöz gölge oyununu ilk defa Broadway'e taşıyan ekip olarak biliniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

William Shakespeare Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title