Haberler

8 Kişiyi Öldüren 'Avcı' Lakaplı Seri Katil'in Akıl Sağlığı Raporu Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Kayseri'de aralarında kardeşinin de bulunduğu 8 kişiyi öldüren 'Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar'ın cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de aralarında kardeşinin de bulunduğu 7 kişiyi öldüren, cezaevinden tahliye olduktan sonra da geçen yıl özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı (47) beğendiği tabancasını almak için pompalı tüfekle vurarak öldüren 'Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar'ın (39) cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı.

İLK CİNAYETİNİ 14 YAŞINDA İŞLEDİ

Hamdi Kayapınar, 1994 yılında henüz 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kardeşini iple boğarak öldürdü. 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 'Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi. Kayapınar, 1998- 2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürdü. Polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı da yaraladı. Tutuklanıp yargılanan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayapınar, 'Denetimli Serbestlik Yasası' kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, 16 yıl 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra Şubat 2017'de tahliye edildi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ÖLDÜRÜP TABANCASINI GASP ETTİ

Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar, geçen yıl 2 Ağustos günü, merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi, Komando Caddesi'nde bir iş insanına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami Yılmaz'ı, pompalı tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra tabancasını gasp edip, kaçtı. Olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evine yapılan baskınla yakalanan Kayapınar, tutuklandı.

Kayapınar hakkında, 'tasarlayarak adam öldürme', 'yağma', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Kayapınar, geçen yıl 7 Kasım'daki ilk duruşmada hakim karşısına çıktı.

ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

Sanık Kayapınar, mahkemedeki savunmasında, "Ben öldürmedim. Benim evimden nasıl çıktı, anlamadım. Bisikletim de yok" dedi. Daha sonra konuşurken yere kapanan sanık, "Üzerime gelmeyin, vurmayın" diye bağırıp ağladı. Mahkeme salonunda olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini de izlemek istemeyen Hamdi Kayapınar, başını yerden kaldırmadı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hamdi Kayapınar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'nun sanık hakkında düzenlediği rapor, mahkemeye ulaştı. Raporda, "Sanığın bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğu tamdır" denilerek cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİLERİ "AV" OLARAK GÖRÜYORMUŞ

Önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak olan Kayapınar, 2002 yılında seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını ileri sürerek, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini, öldürdüğü kişileri 'av', gasbettiği para ve eşyaları 'av ganimeti' olarak gördüğünü, kendisini de 'avcı' diye isimlendirdiğini anlatmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

af yok:

ilk cinayette çıkmaması gereken adamı siyasi menfaat için af çıkararak salan beyzadeler diğer ölenlerin katilidir.

17
0
yanıtYanıtla
123:

bunu hayvanat bahçesinde tutacaksın hata yapyolr 4 tarafı aslanlarla çeviri bi kafes orda dursun

14
2
yanıtYanıtla
İNSANLARI SEVECEKSİN:

gel de bu insan müsveddesi hayvanatı asma. tipe bak ya. . .

14
2
yanıtYanıtla
KARADENİZ:

ATIN BUNU NURİŞ, İN YANINA BUNU İKİ KULAĞINDAN TAVANA ÇAKSIN CEZAEVİNDE

11
3
yanıtYanıtla
meral cihan:

asin gittsin. . . topluma zarar. . . . faydasi yok

13
0
yanıtYanıtla
ismail:

adelet bu kadar işliyor yani kısas a kısas olsun bakalım bu yaratııklar türüyormu kanun da hırsızı kanunsuzu koruyor.

12
0
yanıtYanıtla
Brütüs:

Kardeşini kaza ile değil, bilerek öldüren kişi 4 yıl sonra, toplamda 7 kişi öldüren ve ömür boyu ceza almış bir kişi nasıl çıkar. 8.kişi öldürmesi için mi. Emin oldunuz mu. 8.kişi de öldü. Sizi Yaradana havale ediyorum.

11
0
yanıtYanıtla
dost:

avrupa yıllardır otenazi kulanarak bu cinsleri öldürür bizde icerde besleriz sonra kacar 2 -3 kişiyi daha öldürür biz niye yasatıyoruz bu gibilerini öldürün gitsin topluma faydanız dokunsun bu gibilerine saglam ders olur

10
1
yanıtYanıtla
akrep:

gebertin gitsin bu yaratigi

10
0
yanıtYanıtla
idam değil bir ada:

bunları ege de bır adaya toplıcaksın guvenlık onlemlerını alıp koca bır hapıshane yapıcaksınm terorıstı katılı tacızcıyı orda kalcaklar kendı ekip kendı bıccek veya ac kalıp olcekler. cezası kanıtlanmış olanları. baktın ısyanmı cıkıyor yukardanda dronelarla tarıcaksın leslerıde gommıceksın orda kalcak öyle. . .

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title