Haberler

Polisi Şehit Eden DEAŞ'lı Teröristle İlgili Emniyet Müdüründen Kritik Bilgi

Güncelleme:

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde bıçakla yaralayarak şehit ettiği polis memuru Sinan Acar için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Gözaltına alınan kişi uluslararası alanda aranan bir teröristti. Çok önemli bir eylemin engellendiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımız bu teröristi yakaladı. Önemli bir eylemin önüne geçip engellediler" dedi.

KADİR TOPBAŞ DA TÖRENE KATILDI

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve pek çok emniyet müdürü ile şehit polisin babası Erdem, annesi Gülşen, kardeşi Engin Can Acar ve nişanlısı Nida Fedai ile meslektaşları katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan saygı duruşunda bulunulmasının ardından yaptığı konuşmada, dün saat 22.00 sıralarında İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 24 yaşındaki polis memuru Sinan Acar'ın, DEAŞ'a yönelik operasyonun ardından gözaltına alınan şahsın saldırısıyla şehit olduğunu söyledi.

"ULUSLARARASI ALANDA ARANAN BİR TERÖRİST"

Ülkemiz son yıllar içinde özellikle de terörle mücadele sürecinde bulunduğumuz hepimizin malumudur. Bu durumda polislerimiz ve askerlerimizin teyakkuzda bulunması gereklidir. Şehit polisimiz Sinan Acar, bu mücadele kapsamında teröristlerin hain planlarını engellemek adına yapılan operasyonda görev aldı. Yaptığı bu çalışmayla birçok masum insanın hayatını kurtardı. Bizim mesleğimiz böyle bir meslek, ölürken dahi toplumu, devleti ve milleti korumak için hizmet eden bir meslek… Polisimizin gözaltına aldığı kişi uluslararası alanda aranan bir terörist. Çok önemli bilgi kaynaklarından bize bu bilgi iletildi. Bundan sonra yapacağı şeyler hakkında tahminlerimiz vardı ama çok önemli bir eylemi engellediklerinden emin olabilirsiniz" dedi.

"BU ÜLKEDE SİNANLAR BİTMEZ"

Çalışkan, ülkenin birliği, bütünlüğü için terörle mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine göz dikenler enselerinde Türk polisi ve askerinin nefesini hissedecekler. Sinan'ı şehit eden terörist grupların sahipleri de iyi dinlesin. Bu ülkede Sinan'lar bitmez. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz için can veren şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun" diye konuşmasını tamamladı.

MEMLEKETİ BURSA'DA DEFNEDİLECEK

Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu'nun dua okumasının ardından şehit polis Sinan Acar'ın naaşı tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Şehit Acar'ın naaşının ikindi namazı sonrasında Bursa'da defnedileceği öğrenildi.,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mustafa Çalışkan Vatan Caddesi Sinan Acar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
title