Haberler

Sancaktepe'de 2 Çocuğun Öldüğü Trafik Kazası Davası

Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuğun "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis...

Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuğun "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmaya, tutuklu sanık R.A ile kazada hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe'nin (9) babası Ayhan Tepe, annesi Dilek Coşkun ve Elif Nur Dursun'un (4) babası Şakir Dursun ile annesi Nazmiye Dursun katıldı.

Duruşmada, kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini değerlendiren mahkeme heyeti, katılma taleplerini kabul etti.

Duruşmada savunma yapan sanık R. A. babasının arabanın anahtarlarını çekmecenin en altına koyduğunu önceden gördüğünü ve olay günü araç kullanmak istediği için çekmeceden anahtarları aldığını söyledi.

Ağabeyini de arabaya aldığını anlatan R. A, yola yeni asfalt dökülmüş olması nedeniyle direksiyonun sağa kaydığını dile getirdi. Sanık R. A. böyle bir olay olmasını istemediğini belirterek, arabayı ilk kez o gün aldığını ve çalıştırmayı internetten öğrendiğini savundu.

Duruşmaya katılan müştekiler ise sanık R. A'nın olayın tek suçlusu olmadığını öne sürerek, sanığın babasının da yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık R.A'nın yüklenen suçun yasada gösterilen ceza süresi, olayın oluş şekli ve kuvvetli suç sebeplerinin bulunması gerekçelerini dikkate alarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, R. A'nın babası hakkında başlatılan soruşturmanın akıbetinin sorulmasını kararlaştırarak, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 12 Eylül'e erteledi.

Duruşma sonrası açıklama

Duruşmanın ardından kazada hayatını kaybeden çocuklar Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un yakınları, adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Efe Yağız Tepe'nin annesi Dilek Coşkun, duruşmaya girdiğini ve sanık çocuğu da gördüğünü, çocuğun babasının yargılanmasını gerektiğini söyledi.

Babasının çocuğunu öne attığını savunan Coşkun, "Çok yazık, ben çok üzüldüm, inanın çok üzüldüm. Çocuğa ezberletmişler, bir tane yazı vermişler ama sonunda duramadı, ağladı, krize girdi. Yazık ben çok üzülüyorum. Babasının, abisinin, annesinin kim varsa, o çocuğa kim araba verdiyse ben hepsinin yargılanmasını istiyorum." diye konuştu.

Çocuğun savunma yaparken gözünün içine bakamadığını belirten Coşkun, "Çocuk tek başına orada, çok yazık daha 13 yaşında. Çocuk ağlama krizine girdi, dayanamaz ki orada." dedi.

Efe Yağız Tepe'nin babası Ayhan Tepe de sanık çocuğa savunmanın ezberletildiğini, bütün suçun çocuğun üzerine yıkıldığını, babanın bütün suçu çocuğa atıp saklandığını öne sürdü.

Kazada hayatını kaybeden Elif Nur Dursun'un annesi Nazmiye Dursun ile babası Şakir Dursun da sanık çocuğun babasının ceza almasını istediklerini söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne ve baba, 15 senede tek çocuklarının olduğunu, onsuz bir şey yapamadıklarını anlattı.

Olay

Sancaktepe'de yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpan minibüs, ardından 4 katlı bir binanın zemin katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı.

Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak yaşamını yitirmişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Coşkun Sancaktepe İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title