Haberler

Şamil Ayrım Biyografisi

Şamil Ayrım
Doğum YeriKars / Türkiye

Şamil Ayrım Kimdir ?

1950 yılında Kars'ta doğmuştur.

Gemi İnşa ve Yüksek Makine Mühendisi; 1973 yılında İTÜ Makine Fakültesi Gemi İnşa Bölümü ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünü bitirdi.
Denizcilik Bankası tersanelerinde mesleği ile ilgili çeşitli görevlerde hizmet verdi. 1983-1989 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı, 1989-1995 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

Azerbaycan Hükûmeti tarafından verilen Terakki Madalyası sahibidir. 2020 yılında Azerbaycan Hükûmeti tarafından “Dostluk Nişanı” ile taltif edildi. 2021 yılında Azerbaycan Kooperasyon Üniversitesi tarafından fahri profesörlük ünvanına layık görüldü. Türk Loydu Danışmanlığı, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Kardemir Yönetim Kurulu Üyeliği ve Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

20. Dönemde Iğdır, 21 ve 27. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Plan ve Bütçe ve Avrupa Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. 27. Dönemde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Başkanı, Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

title