Haberler

Samanyolu TV Genel Müdür Yardımcısı Faruk İlk'in kızı: Babam FETÖ'nün beyin takımındaydı

Güncelleme:

Samanyolu TV Genel Müdür Yardımcısı Faruk İlk'in kızı Selma Eryılmaz, terör örgütüyle ailesinin aracılığıyla tanıştığını ve babasının FETÖ'nün beyin takımında olduğunu söyledi.

Samanyolu TV'nin Genel Müdür Yardımcısı Faruk İlk'in doktor kızı Selma Eryılmaz itirafçı oldu. Eryılmaz, "Babam FETÖ elebaşının eski arkadaşı. Örgütün beyin takımındaydı" dedi.

Samanyolu Televizyonu'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Faruk İlk'in doktor kızı Selma Eryılmaz, itirafçı olarak babasının ve kendisinin örgütteki faaliyetleriyle ilgili her şeyi anlattı. Eryılmaz, babasının 1978-82 yılları arasında Fethullah Gülen ile aynı yerde çalıştıklarını, Gülen'in talimatıyla müfettişlik görevinden istifa ederek Samanyolu Televizyonu'nda yöneticilik yaptığını ifade etti.

"ÖRGÜT İLE AİLEM VASITASIYLA TANIŞTIM"

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, kendisinin de ailesinden kaynaklı örgüt içerisinde yer aldığını ifade eden ve çok sayıda örgüt mensubunu deşifre eden Eryılmaz, pişman olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Babam Faruk İlk, Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı idi. Örgüt ile bu sayede yani ailem vasıtasıyla tanıştım. Lise son sınıfta Üsküdar FEM Dershanesi'ne gittim. Bu dershanede 5 kişilik derece sınıfında üniversite sınavına özel olarak hazırlandım. Daha sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım."

"Babam önceden Çalışma Bakanlığında müfettişti. Sonrada istifa etti ve İstanbul'a gelip Samanyolu Televizyonu'nda görev aldı. Aynı zamanda Dünya Pazarlama Şirketi'nde Genel Müdürlük yaptı. Kendisi FETÖ'nün beyin takımı olarak tabir edilen kişiler arasında yer alır. Örgütün ileri gelenlerinden Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Naci Tosun, Hidayet Karaca, İbrahim Kocabıyık da arkadaşlarıdır."

BABASININ GÜLEN'LE TANIŞMASINI ANLATTI

"Babam Faruk İlk, İzmir ilinde 1978-82 yıllar arasında örgütün yurtlarından olan Akçakoca'da Belletmen olarak görev yapmış. Bu dönemde Fethullah Gülen de yurt müdürü olarak çalışıyormuş. Babam ile arkadaşlıkları bu zamana dayanmaktadır. Gülen'in bizzat istemesi üzerine müfettişlik görevinden istifa ederek Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı yapıldı. Gülen Amerika'ya gittikten sonra Pensilvanya'ya giderek iki kez görüştü. Şu an annem ile birlikte Almanya'da. Danıştay üyesi olan dayım Mehmet Sönmez ile Yargıtay üyesi olan diğer dayım Salih Sönmez de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi."

"ÇOK PİŞMANIM"

Okul hayatı boyunca FETÖ okullarında kaldığını itiraf eden Selma Eryılmaz, "Bu evlerdeki sohbetlere katıldım. Kabul ediyorum, FETÖ/PDY üyesiyim. Ancak çok pişmanım. Tıp fakültesinden sonra doktorluğa başladım. 4 yıl çalıştığım Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Konya Kadıhan'daki görev yerimde sohbetlere katıldım. Sonradan tayin olduğum Uşak ilinde de örgüt toplantı ve sohbetlerinde bulundum. Her gittiğim yerde örgüt sorumluları beni bulup sohbetlere davet etti." diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ

Uşak Devlet Hastanesinde ve Sivaslı İlçe Devlet Hastanesinde görev yaptığını söyleyen Eryılmaz "Örgütün Uşak İl İmamı Mustafa Balcı idi. Uşak Devlet Hastanesi'nde poliklinikte çalışırken bir hemşire yanıma gelerek sohbete gelip gelemeyeceğini sordu. Sonradan bu kişi ikametime de gelerek yapının sohbetlerine beni dâhil etti. Örgütün kadınlardan sorumlu il ablası Filiz Şimşek idi. Örgütün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini ve yaptıklarını lanetliyorum, pişmanım, adalete sığınıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Memleketim:

Dün muhterem hocam diyenler kimler? Cikar ugruna hersey mübahsa bunlarda sucsuz olmali. Feto 20 bin kilometreden bir ülkeyi karistirabiliyorsa sen o koltukta oturma. Bugün ayagi tasa takilan fetöyü sucluyor. Aciyorumda hicbirseyin farkinda olmadan canini feda edenlere. Dün feto. Bugün Ismailaga, yarin Süleymancilar.

27
8
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

Her türlü herzeyi ye, memleketin, vatanın dibine dinamit koyun; sonra ''Pişmanım''. . . Ne ala iş o öyle ya. . . Bunların gözünün yaşına bakanın kanı kurusun inşallah.

19
5
yanıtYanıtla
tayyara:

peki bunlara göz yumanlara ne demeli. siyasi ayaklar koktu hala kimin ayağının koktuğunu bilmiyoruz. adam olun kininizi bu zavallılardan çoıkarmayın asıl suçlular siyasiler ve ona yardakcıları ortaya çıkarın yoksa daha çok konuşursunuz. senin gözünü oyuyorlar haberin yok. asıl ineğin büyükleri ahırda duruyor. siz çocuklarla uğraşın

yanıt12
yanıt5
Tayyar Durden:

''TAYYARA''. . . Hocam hemfikiriz zaten, neyi tartışıyorsun benimle anlamadım ki. . .

yanıt0
yanıt0
sabri:

açın bir türkçe olimpiyatlarında fethullaha methiye dizenleri izleyin.

9
2
yanıtYanıtla
HAMİT:

onlarda beyin yok onların peşinde gidenlerde ise hiç yok.

7
3
yanıtYanıtla
SAKALLI:

BUNLARIN HEPSI IDAM OLMALI

4
6
yanıtYanıtla
mmm:

doğru diyorsun bunları besleyip dön vatanına diyenleri ne istedinizde vermedik diyenleride unutmamak lazım neden meclis araştırmasına izin verilmez iki parti tarafından sormak lazım

yanıt0
yanıt0
Adlt:

Hamuruyla hepsi zengin abi pişmanım yapma ne güzel hırsızlıpı yap yakalanana ispatlanana kadar suçsuzsun , yakalanmadığın sürece istediğin suçu işle suçsuzsun gibi yani

3
4
yanıtYanıtla
Muro 1:

OKADAR TEHLIKELILERKI CIKARLARI ICIN KIZI BABASINI SATIYOR BABASI KIZINI SATIYOR KENDINI KURTARMAK ICIN BURADAN BIR DERS CIKARMALI BUNLARIN GERCEK YUZUNU BU TABLO ENGUZEL ACIKLAYAN ANLAYANA

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title