Haberler

Sağlık Çalışanlarına Hak Ettikleri İtibar İade Edilmeli

Güncelleme:

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarının resmi tatiller ve bayram dahil 7/24 çalıştığına dikkat çekerek, sağlıkçılarına hak ettikleri itibarın iade edilmesini istedi.

KERİM UĞUR

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı (Birlik Sağlık-Sen) Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarının resmi tatiller ve bayram dahil 7/24 çalıştığına dikkat çekerek, sağlıkçılarına hak ettikleri itibarın iade edilmesini istedi.

Birlik-Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlıkçıların çalışma şartlarını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Doğruyol, şunları söyledi:

"85 milyon vatandaşımız bayram tatilindeyken sağlık çalışanlarımız 7/24 görevlerine devam etmektedirler. Aynı şekilde askerlerimiz ve polislerimiz de görevlerine devam etmektedir. Sağlık çalışanlarımızın kesintisiz hizmet vermelerinden dolayı kendilerine ait özel bir yasaların olmasında büyük yarar vardır ve aynı şekilde sağlık çalışanlarımızın görev yaptığı süre içerisinde tatillerde ve hafta sonlarında görev yaptığı süre içerisinde mesai saatlerinin mutlaka ve mutlaka farklı olması gerekir. Mesela şu an itibarıyla bir hemşire arkadaşımız sekiz saatte yaklaşık 300 lira fazla mesai ücreti alırken, bir doktor arkadaşımız 500 yüz lira fazla mesai ücreti alırken, bir işçi arkadaşımız da bin küsur lira fazla ücret almaktadır. Siz hiçbir dini bayramda, bir resmi bayramda, devlet hastanelerimizin kapandığını ya da 112 ambulansların hizmet vermemesine şahit oldunuz mu? Olamazsınız. Çünkü sağlık çalışanlarımız 7/24 görev başındadır" dedi.

"SAĞLIKTA ŞİDDETİN BAŞLICA SEBEBİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN VATANDAŞIN GÖZÜNDE İTİBARSIZLAŞTIRILMASIDIR"

Doğruyol, sağlık çalışanlarının hak ettiği itibarın iade edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddet her geçen gün artmış ve artmaya devam etmektedir. Sağlıkta şiddetin başlıca sebebi sağlık çalışanlarımızın vatandaşın gözünde itibarsızlaştırılmasıdır. Yani vatandaşlarımızın vatandaş memnuniyeti üzerinden verilen sağlık hizmetlerinin aynı zamanda sağlık çalışanlarının da devlet memuru olduğu, bu ülkenin vatandaşları olduğu ve kamu görevi yürüttüklerinin hatırlatılmasına büyük yarar vardır. Sağlık çalışanlarımızın mutlaka ve mutlaka kaybolan itibarlarının iade edilmesinde büyük yarar vardır"

Kaynak: ANKA / Sağlık

Resmi Tatiller Ahmet Doğruyol Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title