Haberler

Kış geldi, grip vakalarında artış başladı

Güncelleme:

Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Ozan Levent, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip vakalarında artış olduğunu belirtti. Grip ve nezle arasındaki farkları anlatan Levent, maske, mesafe ve hijyenin önemini vurguladı.

Kış geldi, grip vakalarında artış başladı

Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Ozan Levent:

"Havalar soğudukça yavaş yavaş artacak"

ADANA - Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Ozan Levent, "Sağlık Bakanlığı'nın test uyguladığı vatandaşlara göre grip vakaları Temmuz'da 127 kişi, Ağustos'ta 92, ancak Eylül'de 334'e çıktı. Bu havalar soğudukça yavaş yavaş artacak" dedi.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip vakalarında artış başladı. Medical Park Seyhan Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Ozan Levent, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"Nezle, gribe göre daha hafif seyrediyor"

Uzm. Dr. Mustafa Ozan Levent, "Grip ve nezle birbirine benzeyen hastalık. Her ikisi de üst solunum yolunu tutan enfeksiyonlar. Grip için semptomlardan en önemlisi ateş, baş ağrısı ve kas, eklem ağrıları. Nezlede de bunlar olabiliyor ama halsizlik ve öksürük daha az. Nezlede hapşırıklar ve burun akıntısı daha az görülüyor. Nezle daha hafif seyreden bir hastalık türü" ifadelerini kullandı.

"Maske, mesafe ve hijyen çok önemli"

Grip vakalarının kış dönemlerinde artığını kaydeden Uzm. Dr. Levent, "Bu dönemde artık vakalar artmaya başladı. Temmuz ayında Sağlık Bakanlığı'nın test uyguladığı vatandaşlara göre grip vakaları Temmuz'da 127 kişi, Ağustos'ta 92, ancak Eylül'de 334'e çıktı. Bu havalar soğudukça yavaş yavaş artacak. Genel önlemler almak çok önemli. Taze meyve, sebze ve sıvı tüketimi önemli. Bunun dışında izolasyon da çok önemli. Kendimizi virüsten ve mikroplardan uzak tutmalıyız. Hastaların bol bulunduğu ortamlara girilmemeli. Ayrıca maske takılmalı. Ellerimizi sürekli yıkamalıyız. Öksürürken ellerimizle ağzımızı kapatmalıyız. Maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Ayrıca aşılar da kullanılabilir" dedi.

"Gripten korunmak için maske kullanılmalı"

Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Ozan Levent ise pandemi döneminde maske kullanımıyla mevsimsel grip vakalarında azalmalar olduğunu, gripten korunmak için maske kullanmanın önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Mustafa Ozan Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title