Şafak Sezer Kimdir? - Şafak Sezer Hayatı ve Biyografisi
Haberler
Haberler

Şafak Sezer Biyografisi

Şafak Sezer
Doğum YeriErzincan / Türkiye
Doğum Tarihi10.10.1970

Şafak Sezer Kimdir ?

Erol Şafak Sezer (10 Ekim 1970; Sincan, Ankara), Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosunda Haldun Taner'in "Eşeğin Gölgesinde" adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı.

Ankara Halk Tiyatrosunda "Devri Yalan", "Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut", "Saddam'ı Kim Öptü", "Şirinler", "Edi Büdü" ve "Uzaylı Arif" adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosunda ise "Biz Bu İhtilali Niye Yaptık", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı.

Dario Fo'nun "Yüzsüz" adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği "Bir Düğün Masalı" adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: "Televizyon Çocuğu" (Okan Bayülgen`in programı), "Sıdıka", "Baskül Ailesi", "Dostlar Pasajı", "Şafak Vakti" ve "Reyting Hamdi"... "Üçlü Oyun" filminden sonra sanatçı "Vizontele" için kamera karşısına geçti.

Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe'le birlikte rol aldı.

Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışma programının rolü vardır. O dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?”da Şafak Sezer birinci olmuştur.


Filmografi
Bir Düğün Masalı (1993) Avukat Adnan
Televizyon Çocuğu (1996) (Konuk oyuncu)
Baskül Ailesi (Dizi) (1997) Maşallah
Dostlar Pasajı (Dizi) (1997) Yıldırım
Komşu Komşu (Dizi) (1997) (Konuk oyuncu)
Sıdıka (Dizi) (1997) Kenar
Şafak Vakti (Dizi) (1997) (Konuk oyuncu)
Vizontele (2000) Veli
Oyunbozan (2000) Polis
Reyting Hamdi (Dizi) (2000) Şafak

Bu Film Bitmez (2001)
Zalim (Dizi) (2002) (Konuk oyuncu)
Rus Gelin (2002) Ökkeş
Ekmek Teknesi (2002) Bahtiyar
Hababam Sınıfı Merhaba (2003) Ercüment
G.O.R.A (2004) Kuna
Hababam Sınıfı Askerde (2004) Ercüment
Simbiyotik (2004)
Altın Kafes (Dizi) (2004) Fuzili
Hababam Sınıfı 3,5 (2005) Ercüment
Maskeli Beşler: Kıbrıs (2008) Tezcan

Reklamlar
Konfor (2000) (Mobilya Reklamı)
Arçelik (2003) (Beyaz Eşya Reklamı)
Chester Kayboldu (2007) (Cips Reklamı)
Chery Tiggo Maaşallah (2009) (Araba Reklamı)

Cheetos (2009) (Cips Reklamı)
Vodafone Fark var! (2009) (İletişim Reklamı)
Finans Bank En Para Reklamı (2012) (Banka Reklamı)

title