Haberler

Trump'ın INF'den Çekilme Kararıyla İlgili Rusya'dan Çarpıcı İddia: ABD, 2 Yıl Önce Füze Üretmeye Başladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump'ın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilmesiyle ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "ABD 2 yıl önce füze üretmeye başladı" ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) askıya aldıklarını duyurmasından sonra Savunma Bakanlığından, "ABD 2 yıl önce füze üretmeye başladı" şeklinde açıklama geldi.

ABD'NİN ARDINDAN PUTİN DE AÇIKLADI

ABD'nin, Rusya'nın ihlallerini gerekçe göstererek INF askıya aldıklarını duyurmasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bu sabah INF'yi askıya aldıklarını bildirdi. Putin'in açıklamasından sonra ise Rusya Savunma Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

'ABD, BİRKAÇ YIL ÖNCE ÇEKİLMEYE KARAR VERDİ'

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Rusya Savunma Bakanlığının kesin istihbarat verilerine göre Haziran 2017 tarihinden beri ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Tucson şehrinde bulunan silah ve ordu alanında iş yapan bir Amerikan firması Raytheon tarafından Kısa ve Orta Menzilli füze sistemlerin oluşturulması ve modernizasyonu için çalışma başlatılmıştır. Bu doğrultuda ABD yönetimi INF anlaşmasından birkaç yıl önce çekilmeye karar vermiştir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title