Haberler

Robbie Williams Biyografisi

Robbie Williams
Doğum Tarihi13.02.1974

Robbie Williams Kimdir ?

Robert Peter "Robbie" Williams (d. 13 Şubat 1974; Stoke-on-Trent), aynı zamanda pop grubu Take That'in üyesi olan İngiliz şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Williams, Peter ve Janet Williams'ın oğlu olarak Stoke-on-Trent bölgesinde 13 Şubat 1974 tarihinde dünyaya geldi. Annesi ve stand-up komedyeni babası Peter "Parp" Conway, Williams 3 yaşındayken ayrıldı.

Bu yüzden Williams ve ablası Sally anneleri Janet ile birlikte büyüdü. Büyüdüğünde Stoke-on-Trent'teki Mill Hill ilkokuluna[6], ardından Tunstall bölgesindeki Aziz Margaret Ward Katolik Okulu'na giderek öğrenimine devam etti.

Bunun yanında Tunstall'daki UKDDF dans okuluna katıldı ve birkaç okul oyununda oynadı. Bu oyunlar içerisinde kendisinin en büyük rolü olan, İngiliz müzikali Oliver!'in Artful Dodger karakterini canlandırdı.

Lise yıllarında başarısız bir öğrenci olan Williams 16 yaşında çift-cam satış elemanı olarak işe başladı; ama annesinin gazetede bir erkek müzik grubu kurulacağına dair bir ilan görüp onu teşvik etmesiyle Take That grubuna dahil oldu.

990'ların ilk yıllarında bir parçası olduğu Take That grubu ile eşzamanlı olarak tanınmaya başladı. Daha sonra yaşanan çeşitli anlaşmazlıklar, 1995'te gruptan ayrılarak solo kariyerine başlamasına sebep oldu. Gruptan ayrıldıktan sonraki dönemde yaşantı biçimi dolayısıyla içki ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ettiği zor zamanlar geçirdi.

Basında yer alan haberler kariyerinin bittiğini söylüyordu ve 1997'de Life Thru a Lens ismiyle çıkardığı ilk albümü, içki ve uyuşturucu ile savaşına devam ettiği bu dönemde rehabilitasyon merkezinden izin alıp albümün ikinci single'ı "Lazy Days"in klibinde yer almasına rağmen, İngiltere dışında hiçbir kayda değer başarı gösteremedi.

İngiltere'de de promosyon raflarına düşmesi uzun sürmedi. Albümden çıkan 3 single ile de kayda değer bir başarı kazanamadığında plak şirketinin onun geleceği hakkındaki endişeleriyle karşılaştı.

Daha sonra, Birleşik Krallık listelerinde en çok satış yapan single olacağından haberi olmadığı bir parçayı, Angels'ı 4. single olarak piyasaya sürdü. 2005 senesinde BRIT Ödülleri'nde, halk oylaması sonucunda son 25 yılın en iyi şarkısı seçilecek olan bu şarkı müzik piyasasındaki basamakları hızla tırmanmaya başlamasını sağladı.

Kariyerinin devamında birçok liste başı tekli ve albüm çıkaran Williams 2001 senesinde kendisini sadece bir pop yıldızı olmaktan çıkaracak Swing When You're Winning albümünü Frank Sinatra'nın albümlerini kaydettiği Capitol stüdyolarında kayda alıp piyasaya sürdü.

Bu albümde bazı swing ve jazz müziği klasiklerini seslendirdi. Albümdeki parçaları seslendirdiği Royal Albert Hall konseri ile en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş oldu ve 2002 senesinde EMI müzik şirketi ile 6 albüm için 80 milyon poundluk bir anlaşmaya imza attı.Bu Birleşik Krallık müzik piyasasının en yüksek anlaşması olmuştu.

Birleşik Krallık müzik tarihinde en çok satan solo sanatçı ve aynı zamanda solo kariyerinde dünya çapında 57 milyon kayıttan fazla satan ender şarkıcılardandır. Latin Amerika'da yabancı sanatçılar arasında en iyi satan unvanına da sahip oldu.

Birleşik Krallık'ta en çok satan 100 albüm içerisinde 6 albümü bulunur. Ayrıca 17 kez BRIT ödülü ile onurlandırılan Williams bu ödülü en çok kazanan sanatçıdır.

8 adet ECHO ödülüne layık görülmüştür. 2004 senesinde ise "1990'ların En Mükemmel Sanatçısı" olarak oylandıktan sonra UK Music Hall of Fame listesine dahil olmuştur.

İlişkileri
Williams'ın, Rachel Hunter dahil, çeşitli kadın ünlülerle birçok romantik ilişkisi oldu. "Feel" kitabı yazarı ve Williams'ın arkadaşı Chris Heath, kitabında Williams'ın 2003 Avrupa turunda birçok cinsel "fetih" yaptığını belirtti.

Williams, Kanadalı şarkıcı Nicole Appleton ile 6 aylık bir ilişki yaşadı. Daha sonra ilişkilerini iş taahhütlerinden dolayı bitirdiklerini duyurdular.

Ayda Field
Robbie Williams 2007 senesinden beri Türk asıllı Amerikan aktris Ayda Field ile ilişki içerisindedir.[118] Bu tarihten sonra birçok kez birlikte görünen çift, The Sun gazetesine göre 2009 senesinin başlarında Wiltshire'deki bir konakta beraber yaşamaya başlamıştır.

Ekim 2009'da Williams'ın "Bodies" isimli geri dönüş teklisinin klibinde Ayfa Field, Williams'ın eşi olarak yer almıştır. Ve Williams bu dönemde yaptığı röportajlarda Field'i karısı olarak tanıtmayı tercih etmiştir.

Daha sonra Robbie Williams, Kasım 2009'da bir radyo programında evlenme teklif ettiği sevgilisi Ayda Field ile 7 Ağustos 2010 tarihinde Los Angeles'da evlenmiştir.

Williams, 30 Mart 2012 günü eşi Ayda Field'den bir bebek beklediğini "Seks yaptık ve işe yaradı" sözleriyle resmi blogunda duyurdu.

Daha sonra, Williams'ın çocuğunun cinsiyetinin kız olduğu haber sitelerinde yer aldı. 18 Eylül 2012'de, çiftin Theodora Rose isimli kız çocukları Londra'da dünyaya geldi.

title