Haberler

Rize'de Fetö/pdy Davası

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne ilişkin örgütün "asker abisi" olduğu iddia edilen Osman Şaylı ve dönemin Rize İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Halil Hilmi Sandal'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Özkan Tavuz başkanlığında görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Osman Şaylı, Adil Babayiğit, Mahmut Bahar, Sinan Aktaş tutuksuz sanık Tahir Demir ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklar Yarbay Halil Hilmi Sandal, Recep Gümüşsü ile tutuksuz sanıklar Rize Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Üsteğmen Hacı Azmi Aydın ve Ali Yaylacı duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Şaylı ifadesinde, Rize Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Üsteğmen Hacı Azmi Aydın'ın suçlamalarını kabul etmediğini belirterek, "Ben örgütün 'Askeri Abi'si değilim. Örgütün askeri abisi olmadığım dosyadaki Haci Azmi Aydın dışındaki 7 kişinin benim ile ilgili hiçbir beyanının olmamasından apaçık ortadadır. Bu nedenle sanığın beyanları güvenilir değil." dedi.

Şaylı, örgütün gizli haberleşme programı olan "Bylock" ve "Eagle" kullanmadığının dosyada olduğunu, herkese açık "Kick" programını kullandığı yönündeki ifadenin ise doğru olmadığını belirtti.

Sanık Sinan Aktaş ise 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlediğini, şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"12 yıllık astsubaylık hayatımda örgüt ile hiçbir bağım olmadı. Bank Asya'da hesabım yok. Örgüte hiçbir desteğim olmadı. Sadece Bylock kullandığım belirtiliyor. Burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bu dosyada adı geçen kişileri dosya kapsamında tanıdım. Benden başka Rize'de 13 subay gözaltına alınarak tutuklandı ve bağlantılarını açıkladılar. Ben ise o dosyanın da içerisinde yer almıyorum. Eşim KPSS sınavını kazanamadı. Ben de astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavını kazanamadım. Eğer örgüt ile irtibatlı olsaydım bende başarırdım."

Sanık Tahir Demir ise sadece bir kişinin tuttuğu tutanak ile açıkta olduğunu, dava kapsamında atamasının yapılmasına rağmen terör bölgesinde göreve başlayamadığını vurgulayarak kendi dosyasının ayrılmasını istedi.

Sandal ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da FETÖ/PDY terör örgütü ile bir bağı olmadıklarını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Demir Sinan Aktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title