Haberler

Reyhanlı Katliamının Simgesi Döne Kuvvet, Mihraç Ural İçin İdam İstiyor

Reyhanlı katliamının simgesi Döne Kuvvet, Mihraç Ural için idam istiyor Reyhanlı katliamında kızı ve torununu kaybeden, ellerini göğe açtığı fotoğrafıyla simge olan Döne Kuvvet: "Sürekli davalara gidiyoruz.

Reyhanlı katliamının simgesi Döne Kuvvet, Mihraç Ural için idam istiyor

Reyhanlı katliamında kızı ve torununu kaybeden, ellerini göğe açtığı fotoğrafıyla simge olan Döne Kuvvet:

"Sürekli davalara gidiyoruz. Bize (Mihraç Ural) öldü diyorlar. Demek ki ölmemiş, yaşıyor. Biz kendisini ölü biliyoruz. Kendisini asmak istiyoruz. İdam istiyoruz"

HATAY - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 5 yıl önce bomba yüklü araçlarla yapılan katliamda kızını ve torununu kaybeden, ağıt fotoğrafıyla Türkiye'nin gündemi olan Döne Kuvvet, katliamın faili Mihraç Ural'ın Soçi'deki Suriye zirvesinde görülmesine ilişkin, "Sürekli davalara katılıyoruz. Bize öldü diyorlar. Demek ki ölmemiş, yaşıyor. Biz kendisini ölü biliyoruz. Kendisini asmak istiyoruz. İdam istiyoruz" diye konuştu.

12 Mayıs 2013 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 bombalı araçla yapılan saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti.

Anneler Günü nedeniyle ziyaretine gelen Nadire Kuvvet ile torunu Fatma Nur Erboz'u patlamada kaybeden Döne Kuvvet'in ellerini göğe açtığı fotoğrafı ise saldırının sembol fotoğraflarından biri olmuştu.

Kuvvet, saldırının bir numaralı faili olan THKP-C Acilciler Grubu önderi Mihraç Ural'ın, Rusya Soçi'deki Suriye Zirvesi'nde ortaya çıkmasına tepki gösterdi.

Reyhanlı katliamının yaşandığı günü hatırlamak istemediğini anlatan Kuvvet, "O günler geçsin, bir daha gelmesin" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini söyleyen Döne Kuvvet, Afrin'den atılan roketlerle her gün Reyhanlı patlaması anılarını hatırladıklarını belirterek, "Biz kaderimizle baş başayız. Allah hükümetimizi noksan etmesin, polisimizin ve askerimizin burnu kanamasın. Devletimiz, hükümetimiz güçlü. Bugünleri de aşarız" diye konuştu.

"Erkekçe vurmuyorlar"

Afrin'deki PKK/YPG-PYD'li teröristlerin haince ve zalimce davrandığına vurgu yapan Döndü Kuvvet, "Erkekçe vurmuyorlar. Gelip vursalar belki biz daha çoğunu vururuz ama kalleşçe geliyorlar. Bizim Allahımız var. Bize bir şey olmaz. Onlar müslüman diye geçiniyor ama ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Döne Kuvvet, 3 ayda bir Reyhanlı katliamı davasına katıldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Mihraç Ural'ın Suriye zirvesine katılması hiç normal değil. Bu kadar insanımızı öldürdü, normal mi? Sürekli davalara katılıyoruz. Bize öldü diyorlar. Demek ki ölmemiş, yaşıyor. Biz kendisini ölü biliyoruz. Kendisini asmak istiyoruz. İdam istiyoruz. Allah hükümetimize zarar vermesin. Kanımızın son damlasına kadar hükümetimizin arkasındayız. Bize ne düşerse başımızın üstünde yeri var."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mihraç Ural Reyhanlı Suriye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title