Haberler

Reyhanlı Belediyesi'nden Suriyeli 850 Çocuğa Ayakkabı

Hatay’ın Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçede yaşayan Suriyeli öğrencileri, yıl sonu etkinliğinde yalnız bırakmadı.

Hatay'ın Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçede yaşayan Suriyeli öğrencileri, yıl sonu etkinliğinde yalnız bırakmadı. Başkan Şanverdi, etkinlikte 850 Suriyeli öğrenciye ayakkabı hediye etti.

Suriyeli öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü Yardımeli Derneği Geçici Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinliğine katılan Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi, yaz tatili öncesinde ihtiyacı olan 850 Suriyeli öğrenciye belediye imkanları ile temin ettikleri ayakkabıları dağıttı. Etkinlikte konuşan Şanverdi, Suriyeli çocukların kendi çocuklarından bir farkı olmadığını söyleyerek, "Sizlerin bizim evlatlarımızdan hiçbir farkınız yoktur. Sizin eğitiminize devam etmeniz bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Eğitimlerinizi daha modern okullarda alabilmeniz adına Kaymakamlığımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. Kalıcı okullar için arsalarımızı bedelsiz olarak tahsis ettik. Eğitim binalarınızın bir kısım inşaatı devam ederken, bir kısmının da projeleri son aşamaya gelmiştir" dedi.

Başkan Şanverdi, Suriye'de yaşanan iç savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra öğrenciler, yıl sonu etkinliğinde hazırladıkları çeşitli gösterileri sundular. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şanverdi Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title