Haberler
BBC

Amsterdam'ın ünlü sokağında genelevlerin kapatılması gündemde!

Güncelleme:

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın ilk kadın belediye başkanı, genelev çalışanlarını korumak amacıyla 'Red light district' (Kırmızı Fener Sokağı) olarak bilinen bölgede alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Kentin ilk kadın belediye başkanı olan Halsema, insan kaçakçılığı ve yasa dışı fuhşun önlenmesi amacıyla önerilerini Amsterdam Belediye Meclisi'ne sundu. Halsema'nın önerileri şu başlıklardan oluşuyor:

TURİSTLER "İZLEMEK" İÇİN BÖLGEDE

Ancak, son madde ile kent merkezine daha fazla turist akını olacağı gerekçesiyle, belediye yönetimi buna sıcak bakmıyor.

Çünkü, Amsterdam Belediyesi'nin hazırladığı plan, genelev çalışanlarını, yoğun turist ilgisinden de korumayı amaçlıyor.

Belediyeye göre, turizm kent merkezine giderek daha fazla hakim oluyor ve birçok ziyaretçi sadece "genelev çalışanlarını zlemek" için bölgeye geliyor. Bu da zaman zaman genelev işçilerine yönelik sıkıntı ve rahatsız edici davranışa dönüşüyor.

Bu nedenle, genelev çalışanlarıyla ilgili yeni bir politika gerektiği vurgulanıyor.

"ÇOK BAŞLI BİR CANAVAR"

Femke Halsema, fuhşu tamamen yasaklamak gibi bir düşüncesi bulunmadığını belirtiyor. Ancak başta insan kaçakçılığı ve kadınların zorla çalıştırılması olmak üzere, bu sektöre ilişkin suçlarla keskin bir mücadele gerektiğinin altını çiziyor.

Halsema, insan ticareti ve sömürüsü konusunda bütün Hollandalıların endişe duyması gerektiğini söylüyor.

Sorunu "çok başlı bir canavar" diye tanımlayan Halsema, Hollanda Televizyonu'na (NOS) yaptığı açıklamada, "Üç hedefim var, genelev çalışanlarının daha iyi insan haklarına sahip olması, daha az suç ve daha az sıkıntı" dedi.

Halsema'ya göre, Red Light District'teki kadınların büyük bölümü yabancı ve bu yüzden sesleri duymuyor. Bu nedenle Amsterdam Belediyesi, kentteki herkesin görüşünü almak için bir dizi halka açık toplantı düzenleyecek.

Ancak genelev çalışanları kadın belediye başkanını planına çok da sıcak bakmıyor.

"TURİSTLER KARARA UYMALI"

Genelev açlışanlarının temsilcisi Foxxy Angel, Nieuwsuur adlı haber programında, Halsema'nın önerilerini eleştirerek, çalışanlarının engellenmesi yerine, turistlerin kurallara uymasının sağlanması gerektiğini savundu.

Red Light District'in kapatılmasını da içeren, Femke Halsema'nın önerileri Eylül ayında Amsterdam Belediye Meclisi'nde ele alınacak.

BBC

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title