Haberler

"Putin Küfür Ediyor mu" Sorusuna Kremlin Sözcüsü'nden Yanıt: Kan Donduruyor

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Lideri Putin'in küfür edip etmediğine ilişkin bir soruya "Herhangi bir olay ya da kişiye yönelik olumsuz tavrını gösterebiliyor, bu arada kan donduruyor" diye cevap verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zaman zaman biri ya da bir olaya karşı düşüncelerini ifade ederken karşısındakinin kanını korkudan dondurabileceğini söyledi. Putin'in tarihte iz bıraktığını belirten Peskov, onun hakkında başka detayları da anlattı.

'Argumentı i Faktı' muhabiri, Peskov'a, Putin'in küfredip etmediğiyle ilgili bir soru yöneltti. Bu soruyu cevapsız bırakacağını belirten Peskov "Her normal erkek gibi herhangi bir olay ya da kişiye yönelik olumsuz tavrını gösterebiliyor, bu arada kan donduruyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in fikirlerini sert biçimde ifade ettiği bilinen bir durum. Geçtiğimiz günlerde kültür konulu bir Başkanlık Konseyi toplantısında, kamuya açık alanlarda küfür edilmesine izin verilip verilmemesi konusunda bir tartışma çıkmıştı. Putin ise cevap olarak esprili bir dille, toplantıda sansürsüz bir sözlük kullanma önerisinde bulunmuştu.

'Putin Küfür Ediyor mu' Sorusuna Kremlin Sözcüsü'nden Yanıt: Kan DonduruyorRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

'İSMİNİN VERİLMESİNİ SEVMİYOR'

Peskov, Putin'in bir şeylere kendi isminin verilmesinden hoşlanmadığını da ekleyerek "Bunu kendisi de birçok kez söyledi" dedi.

Diğer yandan Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de bulunan Putin Caddesi ve yine Rus liderin adını taşıyan bir judo merkezi inşa edilmesi planı hakkında "Bu ayrı bir durum" diyen Peskov "Birincisi orada ülkenin kendi gelenek ve görenekleri var. İkincisi ülkemizin modern tarihinde özel, neredeyse tamamen yıkılan ancak yeniden doğan bir kent. Çeçenistan'da böylesi sıradan bir durum değil" ifadelerini kullandı.

'MEDENİ DURUMUNUN GÖREVİ ÜZERİNDE BİR ETKİSİ YOK'

Peskov Rus liderin medeni durumuyla ilgili bir soruya "Bu konuyla ilgilenme hakkım olduğunu düşünmüyorum, zira sanırım Putin'in kendisi de bunu düşünüyordur. Ancak evli ya da bekar olmasının başkanlık görevi üzerinde hiçbir etkisi yok" dedi.

Putin'in 2013'te eşin Lyudmila ile boşandığı biliniyor.

'KORUMALARINI ATLATAMIYOR'

Peskov, Putin'in bir yerlere fark ettirmeden gitmek için korumaları atlatmaya çalışıp çalışmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Hayır. Bence günümüzde böyle bir şey mümkün değil."

'TAM BİR İŞ KOLİK'

Putin'i 'gerçek bir işkolik' olarak nitelendiren Peskov "Kendi zaman anlayışı var. Sıradan bir insan bütün hafta cumayı, haftasonunu bekler. Putin'de böyle bir şey yok çünkü haftasonu yok. Ülke yönetimi, evde soba gibi, hiçbir zaman söndürülmemelidir. Bu, sürekli devam eden ve saati olmayan bir süreç" dedi.

'ÖĞRENMEYE DEVAM EDEN BİRİ'

Peskov'a Putin'in kamuya hitaplarındaki konuşmalarının iyi olmasıyla ilgili bir soru da soruldu.

Rus liderin bir hocası olup olmadığını bilmediğini belirten Peskov "Bu temelde tecrübeye dayalı bir durum. Putin kamu önüne çok fazla çıkıyor, çok görüşme yapıyor. İyi eğitimli biri olduğunu da unutmamak gerek. Ayrıca öğrenmeye devam eden biri" dedi.

'HER GÜN YÜRÜYOR'

Peskov, Putin'in formunu nasıl koruduğuyla ilgili soruları da yanıtladı.

Kremlin Sözcüsü "Her gün bir kilometre yüzüyor. Seyahatteyse ara verdiği de oluyor. Ayrıca hokeyle ve dövüş sporuyla ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

'BENİ GECENİN BİR VAKTİ ARAYIP UYANDIRABİLİYOR'

Peskov "Putin beni gecenin bir vakti arayabilir. Bazı Acil Durumlar olduğunda böyle oldu, tanrıya şükür bu olaylar çok sık değildi" dedi. Peskov, Rus liderin aslarıyla görüşmek için nasıl bir sistemi olduğunu da anlattı:

"Devlet başkanı ofisinde hükümet bağlantı sistemi var. Bakanlar, idari yöneticiler bundan yararlanabiliyor. İş yerinde olduğunda doğrudan devlet başkanı ile konuşabiliyorlar. Başka zaman konuşmak isteyen olursa da yardımcılar tarafından talep iletiliyor."

Peskov, Putin'in en çok kiminle çalıştığı sorusuna ise kendisinin öyle ya da böyle bir şekilde onun yanında olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Çalışmaların kamuya açık kısmında böyle oluyor. Ancak önemli bir kısmı öyle değil. Böyle zamanlarda ona yardım eden birçok kişi var. Sözgelimi uluslararası konulu bir iş varsa yanında yönetimin uluslararası alanıyla ilgili görevliler bulunuyor."

Peskov, Putin'in hata yaptığında kendisini terslediğini beliretek "Bir sözcü olarak kendimi hatadan kurtarmak tek çıkış yolum var: Susmak" dedi.

'Putin Küfür Ediyor mu' Sorusuna Kremlin Sözcüsü'nden Yanıt: Kan DonduruyorKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dmitriy Peskov Vladimir Putin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title