Haberler
Haberler ›› Prince ›› Biyografi

Prince Biyografisi

Prince
Doğum Tarihi7.06.2022

Prince Kimdir ?

Prince Rogers Nelson veya bilinen adıyla Prince (7 Haziran 1958 – 21 Nisan 2016), Amerikalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Sanatçı bununla beraber Amerika'nın pop ikonları arasında yer almaktadır. Prince, Rolling Stone dergisinin düzenlediği "Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı" listesinde yirmi yedinci sırada yer aldı. Prince Rogers Nelson, Minneapolis, Minnesota'da 7 Haziran 1958'de, John L. Nelson ve Mattie Shaw çiftine dünyaya geldi.[1] John bir piyanist ve söz yazarıydı, annesi Mattie ise bir şarkıcıydı. Nelson'ın ismi, babasının kurduğu caz üçlüsü "The Prince Rogers Trio"dan gelmektedir.

Prince'in etnik kökeni hakkında birçok mit bulunmaktadır. Aslında, Prince, siyahi bir anne ve siyahi bir babadan dünyaya geldi. "Rolling Stone" dergisinin 12 Eylül 1985 sayısındaki makaleye göre, Prince'in annesi Mattie Shaw, "birçok Afro-Amerikan gibi birden fazla etnik kökene sahip"tir. Kardeş Tyka'nın 1960'taki doğumundan sonra, Prince'in ebeveynleri boşandı. Resmî olarak ayrılmanın ardından, Prince, üvey babasıyla sorunlar yaşamaya başladı, bu da Prince'in evden kaçmasına neden oldu. Prince, kısa bir süre babasıyla yaşadı. Babası bu dönemde ona ilk gitarını aldı. Prince bir süre sonra arkadaşı Anderson ile beraber yaşamaya başladı.

Prince ve Anderson, ortaokula geçtiklerinde, Prince'in kuzeni Charles Smith ile beraber "Grand Central" adlı müzik grubunu kurdu. Prince bu grupta enstrümantalist olarak çalmaya başladı. Grup zamanla Minneapolis bölgesinde kulüp ve partilerde boy göstermeye başladı. Prince, ilgi alanlarının genişlemeye ve değişkenlik göstermeye başladığı zamanda, kendini grubun yapımcısı olarak buldu. Kısa bir süre sonra da grubun en önemli üyesi haline geldi. Prince liseye başladığı sıralarda, "Grand Central" grubu, artık orijinal müziklerle belirmeye başladı. Grup müzik olarak Sly & The Family Stone, James Brown, Earth Wind & Fire, Miles Davis, Parliament-Funkadelic ve Jimi Hendrix gibi devlerin izinden gitmeyi seçti.

title