Haberler

Porto Çıldırmış Olmalı!

Güncelleme:

Porto, 2000'li yıllarda Jose Mourinho ile başlayan çılgın transfer patlamasına bir yenisini daha ekledi.

SPORX ARAŞTIRMA - Dünya futbolunun en büyük transfer merkezlerinden biri olan Porto, 2000'li yıllarda Jose Mourinho ile başlayan çılgın transfer patlamasına bir yenisini daha ekledi; Hulk! 2002'de Porto'nun başına geçmesinin ardından Portekiz temsilcisinde bir UEFA Kupası ve bir de Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşayan Jose Mourinho, "Benim için özel" dediği mavi-beyazlı formayı tribüne assa da dolaylı olarak da kulübün kasasına para koymayı sürdürdü. 2000'de Mario Jardel'i Galatasaray'a 16 milyon dolara satan Porto, 2000'li yıllarda yüksel ölçekli bütçelerle Ricardo Carvalho - Paulo Ferreira ikilisi ile fabrikasının bacası duman almaya başlayan Porto, Pepe, Anderson, Lisandro, Quresma, Meireles, Falcao, Lucho ile büyük patlama yapan transfer kasasına son olarak 50 milyon euroluk bonservis bedeli ile Hulk'u ekledi. Son 10 yılda sattığı futbolculardan kasasına tam 222 milyon euro koyan Porto, Falcao'yu 6'ya alıp 40'a, Pepe'yi 1'e alıp 28'e, Lisandro'yu da 3 alıp 20 milyon euroya satmayı başardı. Bedelsiz olarak Porto'ya gelen Carvalho'nun Chelsea'ye 22 milyon euro ve 1 milyon euroya Porto'ya gelen Bosingwa'nın da 19 milyon euroya satıldığını gözardı etmemek gerekiyor.

FUTBOLCU BONSERVİS TRANSFER Ricardo Carvalho 22 milyon euro Chelsea Paulo Ferreira 20 milyon euro Chelsea Deco 18 milyon euro Chelsea Maniche 16 milyon euro Dinamo Moskova Diego 6 milyon euro Werder Bremen Pepe 28 milyon euro Real Madrid Anderson 25 milyon euro Manchester United Carlos Alberto 7.8 milyon euro Corintihans Quaresma 25 milyon euro Inter Bruno Alves 22 milyon euro Zenit Lisandro Lopez 22 milyon euro Lyon Aly Cissokho 16 milyon euro Lyon Raul Meireles 13 milyon euro Liverpool Radamel Falcao 40 milyon euro Atletico Madrid Lucho Gonzalez 19 milyon euro Marsilya Hulk 50 milyon euro Zenit Alvaro Pereira 10 milyon euro Inter Freddy Guarin 11 milyon euro Inter Marc Janko 2.3 milyon euro Trabzonspor Ricardo Costa 4 milyon euro Wolfsburg HABER - Fatih ŞAMLIOĞLU

Kaynak: Sporx.com / Spor

Ricardo Carvalho Jose Mourinho Porto Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title