Haberler

Bakan Nebati, memur ve emekli maaşlarına temmuzda yapılacak zam için oran verdi: Yüzde 40 artış öngörüyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği emekli ve memur zammına ilişkin oran verdi. Temmuzda her iki gruba da yüzde 40 oranında zam öngördüklerini söyleyen Bakan Nebati, "2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır" dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ek bütçe görüşmelerine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için oran verdi.

"MEMURLARA YAKLAŞIK YÜZDE 40 ZAM ÖNGÖRÜYORUZ"

Bakan Nebati, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır." dedi.

Bakan Nebati memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için oran verdi: Yüzde 40 artış öngörüyoruz

"EMEKLİLERE YAPILACAK ARTIŞI YÜZDE 40 OLARAK ÖNGÖRMEKTEYİZ"

Emekli maaşlarındaki artış hakkında da konuşan Bakan Nebati, "Temmuz ayında emeklilerimize yapılacak artış yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngörmekteyiz. 2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır. Emekli aylıklarının artışının etkisi 180 milyar lira civarındadır. Prim gelirlerindeki artış dikkate alınarak SGK'ya yapılacak transferlerin toplamı 154 milyar TL olarak teklif ediyoruz" diye konuştu.

NUMAN KURTULMUŞ DA YÜZDE 40 ZAM SİNYALİNİ VERDİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da milyonlarca emeklinin merak ettiği Temmuz zamlarıyla ilgili olarak "Temmuz ayında işçi emeklilerimiz de dahil olmak üzere, öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Biraz eksik, biraz fazla olabilir" ifadesini kullanmıştı. AK Partili Kurtulmuş aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirileceğini ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nureddin Nebati Memur Haberler

500

Yorumlar (25)

SAMET TEMAS:

Şimdi bu zam değil enflasyon farkıcılar damlar birazdan. %40 zam işte en düşük memur 7.000 alsa, bu zamla birlikte 10.000 eder. Allah bin bereket versin.

16
118
yanıtYanıtla
Karadeniz:

hangi memur 7bin alıyormuş. 9binden aşağı alan var mı ki

yanıt0
yanıt11
Mehmet Karakuş:

enflasyon zaten yüzde 40 bunu kanunen veriyorsunuz.fazladan bir şey varmı.

100
7
yanıtYanıtla
Muzaffer Tekin:

Bırakın Allah aşkına milletle dalga geçmeyi zaten temmuzda sanki yeni yapılan bir şeymiş gibi zam verilecek enflasyon ne açıklanırsa o Hesas mesele gerçek enflasyon oranı kaç bizden alınan bir yılda %300 herşeye zam bize verilecek olan ocakta %25 temmuzda %40 toplam %65 HAK NERDE ADALET NERDE.

97
7
yanıtYanıtla
elif yildiz:

gerçekten samimi şekilde çabalıyorlar. bu cırpınışlarını gormuyorsunuz eger pis iftiralardaki gibi olsalar maaşlara zam da yapmazlardı ki yurtdışında battı dedıgınız ullkeler öyle . eskiden turkiye de indirm oldugu bile olmuş özel sektorde

7
68
yanıtYanıtla
Erkan Can :

bu bahsettiğiniz zaten ocak ayında yaptığınız sözleşmeye bağlı enflasyon farkı ödemesi, neyin reklamını yapıyorsun sevgili bakan ? kaldı ki enflasyonun %200 olduğu bir ülkede bu zam oranlarıyla yaşanabilir mi ?

27
2
yanıtYanıtla
Med Cezir:

Emekli memur işçiyi unuttu bu iktidar oy için gelmeyin sakın emekçilere

20
5
yanıtYanıtla
sedat :

Memurlar zaten sözleşmeden dolayı yüzde 7 alıyor. Enflasyon da yüksek olduğu için 33 enflasyon farkı veriliyor. Daha önceki yıllarda enflasyon düşük olduğu için 33 değil 10 ilave veriliyordu mesela. Değişik veya yeni bir şey yok yani.

20
1
yanıtYanıtla
Karadeniz:

ülkenin üvey evlatları biz işçilerin mağduriyetine çözüm yok. mağduriyet üstüne mağduriyet bindirmeye devam. bu son dönemde ortaya çıkan işçi düşmanlığı nedir

14
6
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Emekli maaşının en az dört çalışanla finanse edilmesi gerektiğini ama şu an 1.9 çalışanın olduğunu okudum. Kaçak sığınmacılar işsizimizin işini aldığı sürece SGK ya prim , maliyeye vergi ödenmez. Kkm,Ges , Hazine garantili ödemelerle nereye kadar

yanıt8
yanıt1
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title