Haberler

Pak Genel Başkanı Mustafa Özçelik Açıklaması

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “HDP, tüm çağrılarımıza rağmen barikat ve hendek siyasetini desteklemiştir” dedi.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "HDP, tüm çağrılarımıza rağmen barikat ve hendek siyasetini desteklemiştir" dedi.

PAK Van İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Özçelik, 90 yılı aşkın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bütün askeri darbesi ve OHAL ilan edilmesinin en büyük mağdurunun Türk milleti olduğunu söyledi. PAK olarak darbenin ilk dakikalarından itibaren karşı olduklarını açıkladıklarını ifade eden Öztürk, "Darbelerin ve askeri yönetimlerin sorunlara çözüm getirmeyeceğini söyledik. Hükümete, Cumhurbaşkanı'na çağrı yaptık. 'Savaşla, çatışmayla bu işler çözümlenmez' dedik. PKK'ya çağrı yaptık. 'Savaşı şehirlere taşıyarak, hendek ve barikat siyaseti yaparak bu sorunlar çözülmez' dedik. Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) de çağrı yaptık. Ancak HDP maalesef bu konuda şehirdeki hendek ve barikat siyasetini destekledi. Gelinen noktada yüz binlerce insan yerinden yurdundan olmuş, binlerce insan ölmüş veya yaralanmış, 15'e yakın şehrimiz ve ilçemiz virane olmuştur" dedi.

Kürt meselesinin çözümü ve çözüm sürecinin tekrar başlatılması için henüz vaktin geç olmadığını vurgulayan Özçelik, "Bütün Kürt partilerinin muhatap alınacağı şeffaf, kapalı kapıların ardında olmayan bir süreç başlatılsın. Çatışmalara son verin, yeni bir siyasal çözüm süreci başlatalım. Bu başarısız askeri darbe girişimi sürecini de bu anlamda fırsata çevirelim" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kürdistan Özgürlük Partisi Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Özçelik Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title