Haberler

CHP Bursa Milletvekili Demiröz Açıklaması

"Tarımdaki yıkım artık durmalı, köylülerimiz toprağında kalmalı, siyasi iktidar üretimi destekleyerek kendi üreticisine sahip çıkmalı"

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, "Tarımdaki yıkım artık durmalı, köylülerimiz toprağında kalmalı, siyasi iktidar üretimi destekleyerek kendi üreticisine sahip çıkmalı" dedi.

Demiröz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü olarak kutlandığını ifade etti.

Çiftçinin ve tarım sektörünün sorunlarına değinen Demiröz, yerel seçimlerden sonra yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte çiftçilerin meralarını dahi kaybetme sorunuyla karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Çiftçilerin daha büyük mağduriyetler yaşamaması ve tarım topraklarının tahribatını önleyebilmek için mevcut politikalardan acilen vazgeçilmesi gerektiğini belirten Demiröz, "Tarımdaki yıkım artık durmalı, köylülerimiz toprağında kalmalı, siyasi iktidar üretimi destekleyerek kendi üreticisine sahip çıkmalı" diye konuştu.

Demiröz, hem kuraklık hem don olayı sebebiyle tarımsal üretimin düştüğünü ifade ederek, kuraklığın yaşandığı 2013 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında tüm uyarılara rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın somut hiçbir adım atmadığını savundu.

Demiröz, kuraklığın en çok etkilediği ürünlerin başında gelen buğdaydaki üretim azalmasının hasat dönemi buğday fiyatının yükselmesine neden olacağını söyledi.

Kayısı, fındık ve meyveciliğin de don olayı sebebiyle büyük zarar gördüğünü dile getiren Demiröz, bu ürünlerin önemli bir kısmının Türkiye'nin dünyada söz sahibi olduğu geleneksel tarım ürünleri olduğuna dikkati çekti.

Demiröz, şunları kaydetti:

"Bu kadar olumsuzluğa rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kuraklık ve don olayıyla ilgili üreticilerimizi, çiftçilerimizi ve tüketici konumundaki vatandaşlarımızı rahatlatacak somut bir adım atmamıştır. Yaşadığımız kuraklık, don felaketi ve gelecek günlerde yaşanması muhtemel aşırı sıcakların etkisi ile tarım sektörünün yaşadığı zorluklara karşılık bu iktidar henüz bir eylem planı, önleyici tedbirler ve desteklerin ne olacağını açıklamamıştır." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İlhan Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title