Haberler

Polisin öldüğü yasak aşk cinayetinde astsubaya 10 yıl hapis!

Güncelleme:

Çekmeköy'de polis memurunun hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin tutuklu yargılanan astsubay Aslan Sezer, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Çekmeköy'de polis memurunun hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin tutuklu yargılanan astsubay Aslan Sezer, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim, sanığın beraatine karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Çekmeköy'de 3 Eylül 2018 tarihinde polis memuru Süleyman Aksoy'un hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin astsubay Aslan Sezer'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Aslan Sezer jandarmalar eşliğinde getirildi. Hayatını kaybeden Süleyman Aksoy'un yakınları ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

ÜYE HAKİM KARARA MUHALEFET ETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Aslan Sezer'i önce maktul Süleyman Aksoy'a yönelik eyleminden dolayı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediğini belirten mahkeme, cezayı 12 yıla düşürdü. Sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi sayarak 10 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme, sanığın tutuklunun halinin devamına karar verdi.

Öte yandan üye hakim mahkemenin kararına muhalefet şerhi koydu. Şerh yazısında, astsubay olan sanık Aslan Sezer'in, polis olan Süleyman Aksoy tarafından kendisine yönelmiş gerçekleşen ve tekrarı muhakkak olan silahlı haksız bir saldırıyı o andaki hal ve koşullara görevi gereği üzerinde taşıdığı tabanca ile orantılı ve eş zamanlı karşılık verdiği belirtildi. Sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerektiği ve sanığın beraatine karar verilerek tahliye edilmesi gerektiği kaydedildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ümraniye Cezaevi Tabur Komutanlığı'nda görevli astsubay Aslan Sezer ile aynı cezaevinde infaz koruma memuru olarak görev yapan Deniz Aksoy arasında duygusal ilişki olduğu anlatılmıştı. Deniz Aksoy ile evli olan Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Süleyman Aksoy'un ilişkiyi öğrendiği belirtildiği iddianamede, polis memuru Süleyman Aksoy'un eşi Deniz Aksoy'un sevgilisi olduğu iddiasıyla astsubay Aslan Sezer'e aralarında çıkan tartışma sonrasında silahını çıkararak ateş ettiği vurgulanmıştı.

Aslan Sezer'in de tabancasıyla Süleyman Aksoy'a ateş ettiği belirtilirken, ikilinin ellerinde silah olduğu halde boğuşmaya başladığı, yere düştükleri sırada Aslan Sezer'in üzerinde bulunan Süleyman Aksoy'un sırtına doğru bir iki el ateş ettiği, Aksoy'un hayatını kaybettiği kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Aslan Sezer'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

çekmeköy yargı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (29)

Adınızı Yazın:

MALESEF ÜLKEMİZDEKİ ADALET KAVRAMI ÇOK ZAYIF. . HEM ADAMIN KARISIYLA İŞ KOŞTURACAKSIN HEM ADAMI ÖLDÜRECEKSİN VE MAHKEME SANA 10 YIL VERİP SALACAK. . . VE BUNA ADALET DİYECEKSİN. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

59
0
yanıtYanıtla
Murat:

Oh ne güzel hem karısını halletsin hem adamı öldürsün üstüne de haksız tahrikten indirim alsın bir de af çıkarsa 1-2 seneye çıkar

47
0
yanıtYanıtla
Firavun Sıçanı:

Bu davada asıl ceza o kadına verilmeli. Biri hapse biri mezara. Kadın: 3 süne ;)

47
0
yanıtYanıtla
hakan:

kaç süne?

yanıt0
yanıt0
gökhannn:

böyle adalet olur mu kim güvenir bu karara

44
2
yanıtYanıtla
barış:

ölmek bayanın hakıydı ama ne yazıkki olan olmuş o ölmeseydi öbürü olecekti

34
1
yanıtYanıtla
Kemal Yavuz:

Kadına mühebbet verecektinki adamları birbirine düşüremeyecekti

21
1
yanıtYanıtla
Komik:

Haksız tahrik mi :) evli olan yaşasa şimdi tasarlayarak adam öldürmeden en az 20-25 sene yerdi hukuk boşluğu mu yoksa kural içi boşluk mu yok mu başka indirim ?

17
0
yanıtYanıtla
Yorumsuz:

Kadindada suc var burda

17
0
yanıtYanıtla
adaletiniz batsın:

bu adaletsiz karar lehinde imza atan hak yiyicileri Allah bildiği gibi yapsın, acısı inşallah çocuklarından çıkar. neredeyse merhumu suçlu ilan edecekler, yüksek mahkemenin vicdan yaralayan bu kararı bozması gerekir

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title